Dumaco Varsseveld bij Doe Maar Duurzaam RTLZ

Dumaco staat niet alleen voor kwaliteit. We staan óók voor duurzaam ondernemen. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? RTLZ ging langs bij onze vestiging in Varsseveld om het met eigen ogen te zien.

Duurzame metaalbewerking van A-Z

Dumaco heeft alle disciplines in huis op het gebied van metaalbewerking, van lassen tot poedercoaten. Dat is niet alleen handig voor de klant, het komt ook de duurzaamheid ten goede. Erik Wanders (commercieel manager): “Wij maken een mooi eindproduct, verzorgd van A-Z. Daardoor is er uiteindelijk maar één transportbewging naar de klant. Dat scheelt qua impact op het milieu.”

Visie op de lange termijn

Martijn Bol (operationeel directeur) vult aan: “Duurzaam ondernemen gaat over een visie op de lange termijn. Zo gaan we vanaf een vroeg stadium met de klant in gesprek over verpakkingen en materiaalkeuze.” Dumaco probeert altijd voor een circulair ontwerp te kiezen. Bol benadrukt dat het daarnaast ook belangrijk is om oog te hebben voor de eigen werknemers. “In een duurzame werkomgeving kunnen werknemers ook op latere leeftijd hun werk prima uitvoeren en blijven werknemers zich altijd ontwikkelen.”

Bekijk hieronder de video!