Dumaco

Ervaren CNC-frezer

Mark: ervaren CNC-frezer

Mark is een ervaren CNC-frezer. Hij was er dan ook al vroeg bij. Op 9-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst bij Dumaco Hardinxveld-Giessendam, om stickers en pennen te vragen. Hij vond het een mooi bedrijf en dacht toen al dat hij er later wel wilde werken. Jaren later werd dat ook werkelijkheid. Op zijn vijftiende kreeg hij een bijbaantje bij Dumaco: iedere vrijdag en zaterdag veegde hij de fabriek aan. Een jaar later ging hij er voor school stage lopen. Mark: “En sindsdien ben ik niet meer weggegaan, omdat het zo goed bevalt!”

Van laden en lossen naar CNC-frezer

Na de bijbaan en stage volgde Mark’s eerste echte baan bij Dumaco. Zijn taken bestonden uit het lossen van vrachtwagens en de producten op de zaagbank te zagen. Toen kwam hij er achter dat hij graag wilde frezen. Gelukkig kon dat ook. Dit deed hij eerst achter de Okuma MC40. Dumaco investeert veel in machines en dat betekent dat je als werknemer makkelijk kunt doorgroeien. Later mocht Mark dan ook met andere machines werken. Inmiddels freest Mark al 23 jaar met plezier.

Iedere dag een goede werksfeer

Er wordt niet alleen hard gewerkt bij Dumaco, er is ook ruimte voor leuke activiteiten. Zo organiseert Mark 1x per jaar een darttoernooi op het bedrijf. Daar is altijd veel animo voor. Ook is er jaarlijks een viswedstrijd met collega’s, waar Mark als visliefhebber graag aan deelneemt. Mark: “Op werk is er ruimte voor een lolletje en kunnen we elkaar alles zeggen. De sfeer is erg goed. Daarom houd ik van werken bij Dumaco!”

Ook werken bij Dumaco?