Rens: houdt de kwaliteit hoog

Rens is al sinds 2006 werkzaam binnen ABK, dat later Dumaco is geworden. Hij woont in Doetinchem en werkt binnen de vestiging Varsseveld. In de afgelopen jaren is hij langzaam doorgegroeid naar medewerker kwaliteitsdienst. Hij houdt de kwaliteit van de producten in de gaten en zorgt dat de juiste keuzes worden gemaakt.

Begonnen als monteur

Toen Rens in 2006 begin met werken bij ABK was hij verantwoordelijk voor het monteren van spoelbakken, kookplaten en werkbladen en deze verzend gereed maken voor de klant. In 2009 is ABK overgenomen door VSMI, wat nu Dumaco Varsseveld heet. In 2010 kwam hij in vast dienstverband en werd hij verantwoordelijk voor het monteren van de vacuüm machines van Henkelman.

Doorgegroeid in kwaliteit

Sinds 2018 is hij werkzaam als medewerker kwaliteitsdienst. Hij was klaar om de volgende stap te maken en vervult deze rol met veel plezier. In deze functie heeft hij veel vrijheid en verantwoordelijkheid en is afwisselend op kantoor en de werkvloer te vinden. Rens is de actieve schakel tussen enerzijds het kantoor en de fabriek en anderzijds tussen de klant en de fabriek. Daarbij heeft hij dagelijks contact met leveranciers en klanten over de kwaliteit, overlegt met medewerkers en voert de ingangscontrole uit.

Veelzijdige werkzaamheden en een leuke sfeer

Verder verzorgt hij in zijn dagelijkse werkzaamheden meetrapporten en nieuwe producten, handelt vragen van klanten af en voert keuringen van meetgereedschappen uit. Ook heeft Rens veel contact met andere vestigingen om zo op dat gebied van elkaar te leren! En uiteraard is er altijd tijd voor een praatje en een geintje op de werkvloer. Het leukst aan zijn baan vindt hij de diversiteit. Het ene moment ga je naar een klant toe om de kwaliteit te bespreken en het volgende moment ben je weer terug in de fabriek om te schakelen met collega’s. Binnen de vestiging is de sfeer ook erg goed. Er is altijd een vakantieborrel, in het nieuwe haringseizoen komt de viskar en er is het jaarlijkse uitje!

In zijn vrije tijd gaat Rens graag met zijn vrienden naar het terras en zo nu en dan bezoeken ze een festival. Daarnaast vindt hij het leuk om te gamen en is hij fanatiek simracer.