Specialist in

Buislasersnijden

Buislasersnijden bij Dumaco

Er kan maar één bedrijf de grootste zijn in buislasersnijden. En dat is Dumaco! Op drie verschillende locaties in Nederland (Oss, ‘s-Gravenpolder en Hardinxveld-Giessendam) kunnen wij uw buizen en kokers lasersnijden, met afmetingen tot 8500 mm in lengte en 256 mm in doorsnede. Wij hebben maar liefst 7 geavanceerde lasersnijmachines in huis. Ons geautomatiseerde productieproces is een garantie van korte levertijden én de hoogste kwaliteit. Of uw buizen en kokers nu van RVS, aluminium of staal zijn, bij onze experts zijn deze gegarandeerd in goede handen!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van buislasersnijden?


  Ja, ik wil mails ontvangen van Dumaco.

  Onze geavanceerde machines

  Trumpf

  Adige LT-7: mogelijkheid om speciale profielen automatische te laden

  Adige LT-8: geschikt voor kleine series

  Adige LT-8.10: snel schakelen tussen verschillende producten mogelijk

  Adige LT Fiber: geschikt voor grote series

  Vraag een offerte aan

  Standaard offertes binnen 24 uur
  Advies op maat voor uw situatie
  De beste prijs-kwaliteitverhouding
  Offerte aanvragen

  Voordelen van buislasersnijden bij Dumaco

  Dumaco is dé expert op het gebied van plaatbewerking in de Benelux. Van lasersnijden tot (robot)lassen. Oók voor de bewerking van uw buizen en kokers! Onze jarenlange ervaring en nieuwste technologie is een garantie van kwaliteit. Wij geloven dat samenwerking de schakel is tot een goed product. Onze experts communiceren dus met u voor een goed eindproduct. Daarbij houden we rekening met een duurzaam ontwerp, waarbij wij zo weinig mogelijk materiaal verspillen.

  Van ontwerp tot eindproduct

  U als opdrachtgever ontwerpt zelf het product, kiest de materiaalsoort en levert het ontwerp aan als 3D-tekening. Vervolgens is het aan onze specialisten om er een prachtig eindproduct van te maken. Uiteraard denken wij continu mee over uw bewerking, ook in de ontwerpfase. Wilt u een 3D ontwerp aanleveren? Bekijk dan hieronder de voorwaarden. Neem bij vragen contact met ons op.

  Bekijk voorwaarden 3D bestanden

  De voordelen op een rij

  Hoge nauwkeurigheid door geautomatiseerde machines

  Productiviteitsvoordelen bij nabewerkingen

  Snelle productie en seriewerk mogelijk

  Goedkoper bij seriewerk

  Buizen lasersnijden tot wel 6,5 meter lengte

  Buislasersnijden

  Dit is buislasersnijden

  Bij het buislasersnijden worden lange metalen profielen met een laserstraal bewerkt tot een eindproduct of halffabricaat. Wij gebruiken vooral stikstof bij het lasersnijden van buizen en kokers. Dit voorkomt de vorming van een oxidehuid, wat belangrijk is als de gesneden stukken gecoat moeten worden. Het laseren met behulp van stikstof stelt ons in staat om buizen en staal met een wanddikte van 5 mm of meer te snijden.

  Buislasersnijden vs. boren en zagen

  Het snijden van buizen en kokers met laser biedt voordelen ten opzichte van de “traditionele” manieren, zoals zagen en boren. In feite vervangt de lasersnijtechniek meerdere handelingen, waardoor hogere snelheid en nauwkeurigheid gerealiseerd worden. De hoge productiesnelheid betekent bovendien een grote reducering van uw totale productiekosten.

  Verschillende methoden buislasersnijden

  Bij Dumaco kunt u op drie verschillende manieren buis laseren. Neem contact op met onze experts om te kijken welke methode het meest geschikt is voor uw project.

  • 90°-snijden. Alle contouren worden haaks (90°) op het buisoppervlak gesneden en de buis of koker roteert onder lasersnijkop door. Hierdoor ontstaat er loodrecht op de wanddikte een snede. Dit is de meeste eenvoudige en snelle manier van buizen snijden en dus zeer kostenefficiënt .
  • XY-snijden. Bij het snijden beweegt de lasersnijkop langs de X- en Y as over de koker. Hierdoor ontstaat er een snede loodrecht op het horizontale vlak. Deze methode is extra nauwkeurig, maar valt daarom ook hoger uit qua productietijd en kosten.
  • 2.5D snijden. Er wordt gebruikt gemaakt van alle mogelijk assen van de machine, inclusief het kantelen van de lasersnijkop. Dit maakt het mogelijk om contouren onder een hoek van maximaal 45° te snijden. Deze manier van buis laseren heeft wederom invloed op de snijsnelheid en de uiteindelijke kosten.

  Onze buislaser machines

  Adige LT8.10 Fiber – 4KW
  • Geschikt voor kleine en grote series
  • Snel schakelen tussen verschillende producten mogelijk
  • Aluminium tot 6 mm dik
  Adige LT7
  • Kan speciale profielen automatisch laden
  • Kan een groot deel van alle producten snijden
  Adige LT Fiber – 3KW
  • Geschikt voor grote series
  • Geschikt voor kleinere diameters