Specialist in

Kanten/zetten

Toepassingen & markten

Het kanten wordt ingezet voor uiteenlopende projecten. Dumaco levert onderdelen, en halffabricaten (subassemblies) die weer onderdeel uitmaken van een compleet (eind)product. Ons uitgebreide machinepark stelt ons in staat volledig in de productketen van onze opdrachtgevers te integreren.

Onze opdrachtgevers begeven zich in diverse markten, waaronder:

Machinebouw
Transport
Infrastructuur
Landbouw

Machines

Wij beschikken over diverse kantbanken waarmee wij plaatwerk tot maximaal 20 mm dik en 8 m lang kunnen bewerken. Naast diverse traditionele kantbanken, beschikken wij sinds kort over een volledig geautomatiseerde machine: de LVD ToolCell.

De ToolCell maakt zetten gemakkelijker en rendabeler dankzij zijn doorgevoerde automatisering. Dit zorgt voor een korte insteltijd en constante hoge nauwkeurigheid.

Vraag een offerte aan

Standaard offertes binnen 24 uur
Advies op maat voor uw situatie
De beste prijs-kwaliteitverhouding
Offerte aanvragen

Wat houdt kanten/zetten in?

Kanten, ook wel zetten genoemd, is het omvormen van metaal via buiging. Het metaal verandert hierdoor blijvend van vorm. Ons machinepark beschikt over diverse kantbanken waarmee staal, rvs of aluminium bewerkt kunnen worden.

Een vlakke plaatuitslag (product) wordt tijdens het kanten door een bovenstempel (mes) met grote kracht in een ondermatrijs (v-groef) gedrukt. Hierdoor ontstaat in het product een gekante hoek met een buigradius. Deze is afhankelijk van de plaatdikte van het product met daarbij de gebruikte combinatie tussen mes en v-groef.

Download whitepaper

Het kanten van metaal heeft een aantal voordelen

Complexe producten kunnen worden gekant zonder dat hier een lasbewerking voor nodig is

Het kanten zorgt voor een versterkte constructie van het plaatwerk

Nette afwerking waardoor er geen nabewerkingen nodig zijn

Constante hoge nauwkeurigheid

Zetten