Lasersnijden bij Dumaco

Dumaco beschikt over meerdere vestigingen en een online portal waar u terecht kunt voor al uw lasersnijwerk. Wij verzorgen lasersnijden op maat van plaatwerk en buizen/kokers. Van staal, RVS, aluminium tot specials zoals koper. Door onze jarenlange ervaring met lasersnijden en ons uitgebreide machinepark met maar liefst 28 lasers, kunnen wij snel en kostenefficiënt produceren. Wij lasersnijden zowel enkelstuks, als grotere serie oplages.

Plaatwerk specialist
200 jaar vakmanschap en expertise
Hoogwaardige kwaliteit
Totaalaanbod in plaatbewerking
Snel, foutloos en nauwkeurig
Snelle productie van enkelstuks en seriewerk
Scherpe materiaalprijzen
Levering van gesneden staal, RVS, senzimir en aluminium
Lasersnijden bij Dumaco
Snel en betrouwbaar voor kleine eenmalige projecten tot vaste partner voor serieproductie. Hoe wilt u bestellen?
Ik wil direct bestellen
Bestel uw plaatwerk online
Het aanvragen van een offerte start met het uploaden van een tekening. Kies daarna het aantal en de materiaalsoort. De prijs wordt direct getoond op basis van de levertijd en gekozen opties. Onze maakbaarheidsanalyse controleert de productiemogelijkheden en geeft waar nodig direct verbetervoorstellen. Na akkoord start het productieproces. Een account aanmaken is al binnen één minuut geregeld en u kunt ook makkelijk collega’s toevoegen.
Voordelen van de portal
Direct een prijs zonder te wachten
Spoedlevering binnen 3 werkdagen mogelijk
Inzicht in orderstatus
18 bestandsformaten met maakbaarheidsanalyse
Lasersnijden en graveren
Ik wil geholpen worden door een expert
Ontvang persoonlijk advies bij uw aanvraag
Ontvang een vrijblijvende offerte van een van onze medewerkers. U krijgt advies op maat en persoonlijk contact staat centraal. Heeft u een specifiek ontwerp of toepassing? Wij bieden een totaalpakket van metaalbewerkingen aan. We denken graag met u mee.
Voordelen van het aanvragen van een offerte
Altijd persoonlijk contact
Binnen 72 uur een offerte
Aanvragen van gesneden buizen, profielen en kokers
Aanvullende bewerkingen zoals kanten/zetten, frezen of lassen
Groot plaatwerk laten lasersnijden t/m 8 meter

Aan de slag met

Dumaco Portal

Veelgestelde vragen

Op deze pagina proberen wij zo veel mogelijk informatie te geven over lasersnijden. Toch kan het zijn dat er nog vragen zijn rondom het bestellen van lasersnijden. Daarom hebben wij hieronder een lijst met vragen verzameld die wij vaker hebben gekregen. Mocht het antwoord op uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van lasersnijden bij Dumaco?

Voor al uw plaatwerk beschikken wij over een groot aantal lasersnijmachines op elke Dumaco vestiging. Hierdoor kunnen wij altijd korte levertijden en een constante kwaliteit garanderen. Wij werken met een geautomatiseerd proces, productie kan 24 uur per dag doorgaan. Daarnaast hebben we minimale vervorming van materiaal vanwege minimale warmte-inbreng en een nette snijrand.

Welke materialen zijn standaard op voorraad?

Voor onze vestigingen geldt: alle gangbare plaatdiktes van staalsoorten, zoals S235, S355, S690 en S700 MC en zelfs Cortenstaal. Alle veelvoorkomende materialen in RVS 304 en 316, Aluminium en Koper. Behandelde materialen, zoals Sendizimier verzinkt, Zinkor, geslepen K320 & K240, geborstelde platen, BA, rigidised en duplex.

Voor de Dumaco Portal vindt u een materiaaloverzicht onder “Onderdeelopties”. We breiden ons materiaalassortiment voortdurend uit. Op dit moment hebben we een breed assortiment dunne en dikke platen van plaatstaal, roestvrij staal, aluminium.

Welke formaten kunnen we lasersnijden?

In onze portal bieden we 3 x 1,5 meter aan. Via onze vestigingen kunnen we tot 8 x 2,5 meter lasersnijden.

Waarom is Dumaco Portal zo scherp geprijsd?

Doordat in onze bestelportal alles volledig is geautomatiseerd kunnen wij een scherpe prijsstelling aan onze klanten bieden. U krijgt bij ons een gunstigere prijs als u kiest voor een budget levering. Wij kunnen uw bestelling dan efficiënt inplannen met andere klantorders en dat voordeel ziet u terug in uw prijs.

Hoe snel kan Dumaco leveren?

Via onze online portal zijn we in staat om binnen 3 werkdagen te leveren als het materiaal voorradig is, zoals aangegeven in de portal. Complexere orders en materiaalsoorten, die via een reguliere offerte zijn aangeboden door een van onze medewerkers hebben een langere productieduur.

Welke bestandstype heb ik nodig?

In de Dumaco Portal kunnen maar liefst 18 bestandsformaten aan. Van 2D in DXF en DWG formaat tot 3D bestanden in o.a. STEP, SolidWorks, Solid Edge CATIA  en INVENTOR (.ipt).

Waarmee kan Dumaco mij naast lasersnijden nog meer ondersteunen?

Onze experts bieden ondersteuning in het gehele proces. Lasersnijden gaat vaak gepaard met een andere bewerking, bijvoorbeeld een nabewerking. Wij beschikken over verschillende nabewerkingstechnieken, zoals poedercoaten en keramisch stralen en beitsen. Hierdoor kunnen we u een totaalpakket aan plaatbewerkingen aanbieden.

Waar vind ik meer informatie over Dumaco Portal?

Op deze pagina over de portal staan alle details.

Waar kan ik registreren voor de portal?

U kunt zich hier registreren voor Dumaco Portal. In stap 1 vragen we naar uw persoonlijke gegevens. Dit zijn de gegevens van u als privépersoon of als medewerker. In stap 2 vragen we naar de account details. U kunt een account aanmaken als bedrijf of als particulier. Klik na het invullen op ‘Registreer nu’. U ontvangt een activatie link via de mail. Open deze link en uw account is geactiveerd.

Waar kan ik inloggen?

U kunt hier inloggen op Dumaco Portal: Inloggen – Dumaco Portal. Tip: Sla Dumaco Portal op in uw favorieten van de webbrowser!

Slim bestelproces online

Met onze online bestelportal verlengen we onze service door onze klanten op alle vlakken te ontzorgen. Tegelijkertijd maken we het bestelproces makkelijker, sneller en slimmer. In slechts drie stappen kunt u een offerte aanvragen. U kunt maar liefst 18 verschillende soorten tekenbestanden bij ons uploaden. Na het uploaden ontvangt u direct een prijsopgave en ziet u direct eventuele aanbevelingen voor verbeteringen dankzij onze maakbaarheidsanalyse. Op basis van uw tekening maken we een zo efficient mogelijk snijprogramma. Hierdoor worden de onderdelen in de platen optimaal ingedeeld, de zogenaamde nesting. Dit beperkt de afvalstroom van restmateriaal bij het lasersnijden en graveren.

Dumaco uw partner

Dankzij onze omvang hoeft u maar met één leverancier te schakelen. We kunnen kwaliteit, snelheid en leveringsbetrouwbaarheid waarborgen doordat we kunnen integreren in uw keten. Zowel voor kleine aantallen, als voor grote meer seriematige opdrachten. Uiteindelijk draait het maar om één ding: een onderdeel, product of samengesteld product dat aan alle kwaliteitseisen voldoet, op het afgesproken moment geleverd. Bij Dumaco streven wij ernaar dat elk product dat één van onze productielocaties verlaat aan alle kwaliteitseisen voldoet. Dit komt ook terug in onze slogan: Every Part Counts! Maar dat gaat niet vanzelf, kwaliteitsbeheer in het gehele productieproces is daarom een van de belangrijkste prioriteiten.

Lasersnijden

Van lasersnijden tot totaalpakket

Lasersnijden wordt ingezet voor uiteenlopende projecten. Dumaco levert onderdelen en halffabricaten (subassemblies), die weer onderdeel uitmaken van een compleet (eind)product. Wij combineren lasersnijtechnologie met andere in-house bewerkingen, zoals CNC frezen, (robot)lassen, kanten/zetten, coaten en assemblage.

Het voordeel hiervan? Wij zijn in staat om te integreren binnen de productieketen van onze opdrachtgevers. Daardoor kan Dumaco simpelweg een completer product leveren dan de meeste traditionele plaatbewerkers. Samen met u bepalen we welk deel van de productie we voor u verzorgen. Van vlak snijwerk tot compleet eindproduct.

Vestigingen door heel Nederland

Verspreid over zeven vestigingen beschikken wij over 28 lasers voor het lasersnijden van plaatwerk en buizen/kokers. Wij beschikken bovendien over de nieuwste kwaliteitsmachines van Bystronic en Trumpf, met maximale vermogens tot 10KW. Door als bedrijf te investeren in de nieuwste technologie, kunnen we voor u efficiënt lasersnijden en verbruiken we bovendien minder energie in het proces. Dat is dus gunstig voor u als klant, en het is ook gunstig voor het milieu.

De kracht van Dumaco zit hem in het samenwerken van de verschillende vestigingen waardoor we voor alle bewerkingen en metaalsoorten een specialist in huis hebben. Bovendien zijn diverse locaties gespecialiseerd in specifieke bewerkingen, zoals buislasersnijden en watersnijden. Zo zijn we in staat om u niet alleen lasersnijden aan te bieden, maar te voorzien van een totaalpakket. Ook wanneer de gewenste bewerking niet in de vestiging in de buurt mogelijk is, kunt u bij ons terecht. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Wat is lasersnijden?

Tijdens het lasersnijden wordt licht gebundeld tot een intens krachtige laserstraal, door middel van een elektromagnetische stralingsbron. U voorkomt scherpe kanten aan de gesneden producten met de juiste instelling van de snijparameters, snelheden en vermogens, in combinatie met het juiste snijgas (zuurstof of stikstof). De laserstraal is relatief dun: ca. 0.2 mm. Hierdoor ontstaat nauwelijks hittevorming en kunnen er relatief kleine gaten worden gesneden. Het is zelfs mogelijk om de kerndiameter van een schroefdraad te snijden.

De flexibiliteit van de laser zorgt ervoor dat elke gewenste vorm in het plaatwerk kan worden gesneden. Daarnaast hebben de lasersnijmachines de mogelijkheid om dag en nacht automatisch te draaien. De meeste van onze lasersnijmachines zijn gekoppeld aan platenmagazijnen en voorzien van een verregaande automatisering. Tevens dienen deze magazijnen voor een sluitend voorraadbeheer door koppelingen met magazijnsoftware.

Het snijden van buizen en kokers met laser biedt voordelen ten opzichte van de “traditionele” manier door middel van bijvoorbeeld zagen en boren. In feite vervangt de lasersnijtechniek meerdere handelingen waardoor hogere snelheid en nauwkeurigheid gerealiseerd wordt.

Twee verschillende technieken

Dumaco heeft de beschikking over twee verschillende technieken voor lasersnijden. Afhankelijk van het materiaal en de wensen van de klant kiezen wij voor de meest gunstige machine om te lasersnijden. Onze specialisten informeren u met veel plezier over alle mogelijkheden van lasersnijden en graveren.

  1. CO2 lasers: bij deze techniek wordt de laserstraal met spiegels getransporteerd. Bij de snijkop wordt het licht gefocust tot een piramidevormig snijpunt.
  2. Fiberlaser: dit is de nieuwste technologie. De laser wordt via een speciaal ontworpen glasvezelkabel naar de snijkop gestuurd. De intensiteit leidt tot een hogere snelheid en minder warmte-inbreng bij het lasersnijden van dun staal en RVS. Daarnaast kan koper, messing en aluminium worden gesneden met de fiberlaser. Een fiberlaser verbruikt aanmerkelijk minder energie en is daardoor ook duurzamer. Bovendien zitten er in een fiberlaser minder gevoelige onderdelen. Daardoor heeft dit type laser minder onderhoud nodig en is dit type minder storingsgevoelig en dus betrouwbaarder.