Specialist in

Lasersnijden

Toepassingen & markten

Lasersnijden wordt ingezet voor uiteenlopende projecten. Dumaco levert onderdelen en halffabricaten (subassemblies) die weer onderdeel uitmaken van een compleet (eind)product. Door lasersnijtechnologie te combineren met andere in-house bewerkingen zoals CNC frezen, (robot)lassen, kanten/zetten en zelfs assemblage, zijn wij in staat om de productketen van onze opdrachtgevers te integreren. Wij kunnen simpelweg een completer product leveren dan de meeste traditionele plaatbewerkers.

Onze opdrachtgevers bevinden zich in diverse markten, zoals:

Transport
Machinebouw
Infrastructuur
Landbouw

Machines

Dumaco heeft de beschikking over twee type lasers. CO2 lasers en de nieuwste technologie op dit gebied: de fiberlaser. De laser die wordt gegenereerd met de fiberlaser wordt via een speciaal ontworpen glasvezelkabel naar de snijkop gestuurd. De intensiteit leidt tot een hogere snelheid en minder warmte-inbreng bij het snijden van dun staal en rvs. Daarnaast kan koper, messing en aluminium worden bewerkt met de fiberlaser.

Afhankelijk van het materiaal en de wensen van de klant kiezen wij voor de meest gunstige bewerkingsmethode.

Vraag een offerte aan

Standaard offertes binnen 24 uur
Advies op maat voor uw situatie
De beste prijs-kwaliteitverhouding
Offerte aanvragen

Wat houdt lasersnijden in?

Voor al uw plaatwerk beschikken wij over een groot aantal lasersnijmachines op elke Dumaco vestiging, waardoor wij altijd korte levertijden en een constante kwaliteit garanderen. Uiteraard beschikken wij over verschillende nabewerkingstechnieken, waarmee we de mogelijkheid hebben om een totaalpakket aan plaatbewerkingen aan te bieden.

We informeren u met veel plezier over de mogelijkheden van lasersnijden.

Voordelen

Hoge snijsnelheid

Hoge efficiëntie, weinig snijverlies

Geautomatiseerd proces

Productie kan 24 uur per dag doorgaan

Minimale vervorming van materiaal vanwege minimale warmte-inbreng

Nette snijrand

Lasersnijden

Tijdens het lasersnijden wordt licht gebundeld tot een ontzettend krachtige warme laserstraal. De warmte van de laserstraal zorgt ervoor dat er geen scherpe kanten aan de gesneden producten komen.

De flexibiliteit van de laser zorgt ervoor dat elke gewenste vorm in het plaatwerk kan worden gesneden. Daarnaast hebben de lasersnijmachines de mogelijkheid om 24/7 automatisch te draaien. De CNC lasersnijmachines hebben tot 8KW vermogen met een maximale opleg van 6×2 meter.

De specificaties van onze meest gebruikte machine kunt u hieronder vinden.

CO2 – Fiber technologie