Dumaco

Montfoort

38

Machines

90

Medewerkers

8.000

m2
Industriële oppervlakte

Leverancier van vandaag, partner voor de toekomst!

Totaal in staal

Dumaco Montfoort, ooit begonnen als Metaalbewerking Elmar B.V., biedt vele jaren innovatieve metaaloplossingen, afgestemd op de wensen van de klant.

Montfoort beschikt over een modern machinepark en kan vrijwel iedere vorm vervaardigen uit metaal en non-ferro materialen. De kerntaak bestaat uit het vakkundig uitvoeren van diverse specialistische bewerkingen zoals lasersnijden, verspanen en lassen van (sub)assemblies voor diverse marktsegmenten.

De kracht van Dumaco Montfoort ligt bij het combineren van deze bewerkingen in uw producten of constructies. Doordat in het beginproces al goed met de klant wordt meegedacht door onze gecertificeerde experts, kunnen wij in huis voor de klant alles maken.

Bij Dumaco Montfoort wordt continu geïnvesteerd. Dit betekent dat er vakmensen werken aan uw product, maar ook aan optimalisatie van de processen. Dit alles om het totaalproduct te blijven verbeteren.

Marktsegmenten

  • Automotive
  • Railway en aanverwante(n)
  • Bouw en stalen ophangsystemen
  • Offshore

USP’s

  • Alle bewerkingen op metaalgebied op één vestiging
  • Hoogwaardige lasafdeling staal, met meerdere robotcellen
  • Hoge certificeringsgraad op lasgebied, o.a. 15085 lasnormering
  • Hoogwaardige eindcontrole op uitgaande producten middels FARO® digitaal meetsysteem

Contact

Dumaco Montfoort

Waardsedijk Oost 1, 3417 XJ, Montfoort

+31 (0)348 -55 44 03

info.MNT@dumaco.com

Vacatures

Word jij onze nieuwe collega? Bekijk onze vacatures hier.

Informatie nodig?

Wij staan áltijd voor u klaar.

Bij Dumaco Montfoort wordt continu geïnvesteerd. Dit betekent dat er vakmensen werken aan uw product, maar ook aan optimalisatie van de processen. Dit alles om het totaal product te verbeteren

Kom in contact

Bijzondere projecten

Control Unit

Dumaco Montoort heeft voor een van haar relaties een Control Unit gebouwd. Dit was een mooi en uitdagend project met een korte doorlooptijd. De Control Unit van 4 x 4 meter bestaat uit twee losse d…

Downloads en documenten

EN 1090 certificaat

Dumaco Montfoort is volgens deze norm gecertificeerd volgens de EN 1090.

  Download het certificaat
EN 15085-2 CL1 certificaat

Dumaco Montfoort is volgens deze norm gecertificeerd volgens de EN 15085-2 CL1.

  Download het certificaat
ISO 3834-2:2021 certificaat
Waarborgt de kwaliteitsborgingseisen voor smeltlassen van metalen.

Dumaco Montfoort is volgens deze norm gecertificeerd volgens de NEN-EN-ISO 3834-2 Uitgebreide eisen.

  Download het certificaat
ISO 9001:2015

Waarborgt de kwaliteitsborgingseisen voor productie van metalen producten en onderdelen.

Dumaco Montfoort is volgens deze norm gecertificeerd volgens de ISO 9001:2015.

  Download het certificaat
EN 14732
De internationale EN 14732 norm specificeert eisen voor de kwalificatie van lasoperatoren. Ook de eisen voor lasaggregaten voor gemechaniseerd en automatisch lassen worden omschreven in deze norm. De EN 14732 norm is nodig wanneer kwalificatietesten van lasoperatoren en -zetters worden vereist voor de toepassing.
EN 15614-1
In deze norm wordt gespecificeerd hoe een tijdelijke lasprocedure genormeerd kan worden door middel van lasproceduretesten. Dit is van toepassing op productielassen, reparatielassen en opbouwlassen. Het primaire doel van de lasprocedurekwalificatie is aan te tonen dat het voor de bouw voorgestelde verbindingsproces in staat is om verbindingen te produceren met de vereiste mechanische eigenschappen voor de beoogde toepassing, in dit geval voor staal.
EN 15614-2

In deze norm wordt gespecificeerd hoe een tijdelijke lasprocedure genormeerd kan worden door middel van lasproceduretesten. Dit is van toepassing op productielassen, reparatielassen en opbouwlassen. Het primaire doel van de lasprocedurekwalificatie is aan te tonen dat het voor de bouw voorgestelde verbindingsproces in staat is om verbindingen te produceren met de vereiste mechanische eigenschappen voor de beoogde toepassing, in dit geval voor aluminium.

ASME IX

ASME IX is organisatie die normen ontwikkeld in Amerika. In totaal zijn er zo’n 600 normen ontwikkeld door ASME die betrekking hebben op diverse technische gebieden, zoals bevestigingsmiddelen, sanitair, liften en pijpleidingen. Voldoen aan de ASME-normen is niet verplicht, maar ze worden wel door overheidsinstanties aangehaald als instrumenten om aan hun regelgevingsdoelstellingen te voldoen.

EN 9606-1

De EN 9606 norm specificeert de eisen voor kwalificatietesten van lassers voor het smeltlassen van staal. De norm geeft een set technische regels voor een systematische kwalificatietest van de lasser. Bovendien maakt deze norm het mogelijk om deze kwalificaties uniform te accepteren, onafhankelijk van het type product, de locatie en de examinator of de exameninstelling. Bij de kwalificatie van lassers wordt de nadruk gelegd op het vermogen van de lasser om de elektrode, lastoorts of lasblaaspijp handmatig te manipuleren en zo een las van aanvaardbare kwaliteit te produceren. Volledig gemechaniseerde en geautomatiseerde lasprocessen vallen hier niet onder.

EN 9606-2

De EN 9606 norm specificeert de eisen voor kwalificatietesten van lassers voor het smeltlassen van aluminium. De norm geeft een set technische regels voor een systematische kwalificatietest van de lasser. Bovendien maakt deze norm het mogelijk om deze kwalificaties uniform te accepteren, onafhankelijk van het type product, de locatie en de examinator of de exameninstelling. Bij de kwalificatie van lassers wordt de nadruk gelegd op het vermogen van de lasser om de elektrode, lastoorts of lasblaaspijp handmatig te manipuleren en zo een las van aanvaardbare kwaliteit te produceren. Volledig gemechaniseerde en geautomatiseerde lasprocessen vallen hier niet onder.

Uitgelichte machines

Kantbank: Darley EHP 400
Freesmachine: Doosan
Draaibank: Doosan
Lasrobot: Valk Welding