Dumaco Woerden is recent opgenomen in de ‘Hydrogen Guide 2023’

Dumaco Woerden is onlangs opgenomen in de ‘Hydrogen Guide 2023‘. Deze waterstof-exportgids laat het buitenland zien welke ervaringen en oplossingen Nederland kan bieden als het gaat om waterstof. De ‘Hydrogen Guide 2023’ is een gerenommeerd rapport dat de belangrijkste spelers in de waterstofsector benadrukt. Het identificeert bedrijven die een cruciale rol spelen bij het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen op het gebied van waterstof. De opname van Dumaco Woerden in dit rapport getuigt van expertise en leiderschap op dit gebied.

Internationale samenwerking

Het beperken van de gevolgen van de klimaatveranderingen is een wereldwijde uitdaging. Om succes te behalen, moeten alle landen daarvoorsamenwerken. Dit vereist niet alleen overeenstemming over internationale emissiereductiedoelstellingen, maar ook het bundelen van kennis en middelen om de ontwikkeling en implementatie van schone oplossingen te versnellen. Zoals de gids illustreert, loopt Nederland voorop bij Europese initiatieven om de waterstofrevolutie verder te brengen. De ‘Hydrogen Guide 2023’ toont de innovatiekracht van de Nederlandse waterstofsector en streeft daarbij naar internationale samenwerking en handel.

Dumaco Woerden en watersof

Als specialist in metaalbewerking, heeft Dumaco Woerden zich toegelegd op de engineering en productie van componenten en lassamenstellingen in uitsluitend roestvast staal. Op de productielocatie in Woerden werkt een team van 70 ervaren ingenieurs en gespecialiseerde technici. Materialen die Dumaco verwerkt zijn SS 304, SS 316, maar ook meer gespecialiseerde materialen zoals (Super)Duplex en nikkellegeringen.

Voor de waterstofmarkt richt Dumaco zich op de engineering en productie van PED gecertificeerde drukvaten/ leidingwerk en complete roestvrij stalen skids voor elektrolyzersystemen. Dumaco is volledig gecertificeerd om de componenten van een systeem te ontwerpen volgens de geldende codes. Dankzij de interne engineering, berekeningen en certificering zijn we uiterst flexibel in ontwerp, advies en levertijden. Daarbij zijn we bij Dumaco altijd op zoek naar partners en samenwerking met onze klanten en leveranciers om verschil te maken.

Waterstof: een cruciale link

Waterstof wordt in het algemeen als een cruciale technologie gezien om essentiële obstakels voor een volledig koolstofvrije toekomst te overwinnen. Het kan dienen als alternatief voor aardgas in industriële processen, als grondstof voor de productie van chemicaliën en als koolstofneutrale brandstof voor vrijwel alle vormen van zwaar transport. Vooral wanneer elektrificatie (nog) geen haalbare optie is. Door middel van elektrolyse kan waterstof grote hoeveelheden hernieuwbare elektriciteit opslaan en distribueren, wat verdere grootschalige uitbreiding in wind- en zonne-energie mogelijk maakt. Dit opent de deur naar nieuwe mogelijkheden.

Nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en groei

Dumaco levert producten aan verschillende sectoren die gebruikmaken van waterstof, zoals de automotive-industrie, de energieopslagsector en de chemische industrie. We bieden op maat gemaakte oplossingen en spelen een rol bij de ontwikkeling van innovatieve waterstoftechnologieën. De opname van Dumaco Woerden in de ‘Hydrogen Guide 2023’ biedt nieuwe kansen voor samenwerking en groei. We blijven gewoon doorgaan met het ontwikkelen van innovatieve waterstofoplossingen en het ondersteunen van onze klanten bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen!