Specialist in

(Robot)lassen

Toepassingen & markten

Dumaco heeft de mogelijkheid om zowel grote als kleine lasconstructies te leveren aan klanten. Door onze certificering staan wij garant voor de hoogste kwaliteit. Enkele toepassingen van het laswerk zijn kraanarmen van vrachtwagens, frames, deuren en tanks.

Laswerk is voor vrijwel iedere markt toepasbaar. Afhankelijk van de vraag van de klant kunnen wij zowel halffabricaten als eindproducten leveren. Enkele belangrijke markten die wij bedienen met ons laswerk zijn:

Infrastructuur
Transport
Automotive
Machinebouw

Over (robot)lassen

Dumaco beschikt over een grote expertise en veel mogelijkheden op het gebied van (robot)lassen. Met recht kunnen wij zeggen dat laswerk onze specialiteit is. Wij zijn in staat om verschillende lasprocessen zoals MIG/MAG-lassen, TIG-lassen, robotlassen, stiftlassen en puntlassen uit te voeren. Onze zogenaamde lasstraten in de werkplaats bestaan uit zowel manuele lasapparaten als robotlasapparaten.

Certificeringen:

ISO 3834

Vraag een offerte aan

Standaard offertes binnen 24 uur
Advies op maat voor uw situatie
De beste prijs-kwaliteitverhouding
Offerte aanvragen

Wat houdt (robot)lassen in?

Lassen is een techniek waarbij twee materialen aan elkaar worden verbonden d.m.v. druk en warmte. Het plaatwerk wordt op de verbindingsplaats vloeibaar gemaakt door de warmte van het lasapparaat. Wanneer de verbindingsplaats vloeibaar is, kan er nieuw materiaal toegevoegd worden, waardoor het samenvloeit tot een sterk geheel.

Ieder type materiaal, dikte of toepassing heeft een andere lasmethode nodig. Dumaco maakt gebruikt van een aantal lasmethodes: MIG-, TIG-, MAG-, robot-, punt- en stiftlassen.  Het kiezen van de juiste lasmethode gebeurt in de ontwerpfase van de tekening. Door de vergaande expertise in laswerk kan Dumaco u altijd adviseren en ondersteunen bij het kiezen van de juiste lasmethode, met als doel het leveren van de meest gunstige kostprijs en kwaliteit.


  Ja, ik wil mails ontvangen van Dumaco.

  Voordelen

  Gecertificeerde medewerkers

  Gecertificeerd materiaal

  Navolgbaar materiaal

  Robotlassen

  MIG/MAG-lassen

  MIG/MAG-lassen is een van de meest gehanteerde lasmethodes binnen Dumaco. Deze lasmethode gebruiken wij vooral voor dikker staal en is zowel geautomatiseerd als manueel uit te voeren. Een voordeel van MIG/MAG-lassen is dat de hoge productiesnelheid en de complexe lasposities geen probleem zijn. Bovendien zijn er geen nabewerkingen nodig, omdat er geen sprake is van vervorming.

  Robotlassen

  Robotlassen is een volledig geautomatiseerd proces waarbij de lastoorts wordt aangestuurd door een robot. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van handmatig lassen. Ten eerste wordt de kwaliteit van laswerk hoger, die bovendien steeds aan dezelfde toleranties voldoet. Ten tweede wordt de productietijd verkort, waardoor de kosten lager zijn. Een nadeel is dat er een beperking is op de materiaalgrootte van het plaatwerk. Onze lasrobots kunnen plaatwerk van maximaal 6 meter bewerken.

  TIG-lassen

  TIG-lassen wordt vooral toegepast bij dunnere plaatdiktes van rvs, staal en aluminium. Met TIG-lassen kan een hoge en constante laskwaliteit bereikt worden. Het TIG-lassen kan zowel op de robot als manueel worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat het proces goed beheersbaar blijft. Het TIG-lassen is een complexe bewerking die veel expertise vereist van de lasser.

  Stiftlassen

  Bij stiftlassen, ook wel stuiklassen, wordt er een draadeind op een plaat geschoten.

  Puntlassen

  Bij puntlassen wordt er een draadeind op een plaat geschoten en hebben we ook nog de mogelijkheid om lasmoeren te puntlassen.