Dumaco: totaalleverancier

Bestaande uit lokale specialisten

Dumaco als merk bestaat slechts vijf jaar, maar heeft maar liefst 200 jaar ervaring in de wereld van metaal. Verdeeld over de acht vestigingen in Nederland werken 700 medewerkers voor ruim 900 klanten. Door het samenwerken van de vestigingen kunnen we oplossingen bieden voor al het plaat- en buiswerk op onderdelenniveau, maar ook complete plaatwerksamenstellingen met de mogelijkheid voor machinale nabewerking en nabehandeling of coating. Daarnaast hebben we een volledige werkplaats voor koperbewerking en zijn we hoogwaardig gecertificeerd qua organisatie en op het gebied van lassen. En dankzij de landelijke dekking, heeft u altijd een lokale partner in de buurt.

Mede door onze vakmensen: lassers, zetters, lasersnijders, programmeurs en engineers zijn we de grootste plaatbewerker van de Benelux. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot de one-stop-shop voor alle metaalbewerkingen. Dat is ook onze ambitie: maar één naam hoeven onthouden als het gaat om metaalbewerking waarbij elk onderdeel ertoe doet. De beste kwaliteit, betrouwbare levering, duurzaam en klantgericht zijn daarbij onze kernwaarden.

Neem contact op >

Het begin

Het merk Dumaco is officieel gelanceerd tijdens de ESEF 2018 en bestond toen uit drie bedrijven: Metaalbewerking Elmar B.V. in Montfoort, DPA Plaatwerk in Kampen en ITM metaal en TLC B.V. te ’s-Gravenpolder. Door samen als één nieuw bedrijf verder te gaan konden we het hele pakket aan metaalbewerking aanbieden, van tafelpoten tot explosievrije wanden. Dit bleek een succes te zijn waarbij bestaande klanten tevreden opdrachtgevers bleven en er vele nieuwe klanten kwamen. Inmiddels bestaat Dumaco uit acht locaties verspreid door Nederland en is de lokale, vertrouwde partner voor al het buis- en plaat-lasersnijwerk. En dankzij ons team van engineers zijn we niet alleen in staat om producten te produceren, maar hebben we ook de expertise en capaciteit om u te ondersteunen bij productontwerp, re-engineering en advies.

Naar een totaalpakket met alle disciplines in huis

Vanuit alle locaties bieden we een breed scala aan plaatbewerking aan. Daarbij zijn verschillende locaties gespecialiseerd in specifieke bewerkingen waaronder buislasersnijden, watersnijden, ponsen, knippen, lassen en verspanende bewerkingen zoals frezen en draaien. Zo zijn we in staat om u te voorzien van een totaalpakket. Is de gewenste bewerking niet mogelijk in de vestiging in de buurt? Ook dan kunt u bij ons terecht en bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Door het samenwerken van de zeven vestigingen heeft Dumaco voor alle bewerkingen en metaalsoorten een specialist in huis. Dat is de kracht van Dumaco!

Als partner

Met 30 lasersnijmachines, 70 kantbanken en 7 buislaser-snijmachines strategisch verdeeld over de vestigingen zijn we in staat onze klanten te voorzien van een totaalpakket als het gaat om metaalbewerking. Wij maken onderdelen, samengestelde producten, sub-assemblies en zelfs complete installaties. Dat doen we als partner, niet als leverancier. Om elke vraag, hoe complex dan ook, om te kunnen zetten in een passende oplossing. We denken graag al mee in de ontwerpfase.

Dankzij onze omvang kunnen we integreren in de keten van onze klanten, waarbij kwaliteit, snelheid en leveringsbetrouwbaarheid gewaarborgd zijn. De klant hoeft maar met één leverancier te schakelen, zowel voor kleine aantallen als voor grote meer seriematige opdrachten. Onze online bestelportal is een verlengstuk van onze service, ontworpen om onze klanten op alle vlakken te ontzorgen en tegelijkertijd het bestelproces makkelijker, sneller en slimmer te maken. In slechts drie stappen kan de klant een offerte aanvragen en hun tekeningen in maar liefst 18 verschillende bestandsformaten uploaden. De klant ontvangt direct een prijsopgave en onze maakbaarheidsanalyse controleert de productiemogelijkheden, met eventuele aanbevelingen voor verbeteringen.

Every Part Counts

Wij vinden het belangrijk dat elk onderdeel dat wij in opdracht mogen maken ertoe doet. Hiervoor gebruiken we de nieuwste technieken en streven we naar totale synergie, een efficiënt proces en een perfect resultaat. We kijken daarbij ook naar het afval dat wij produceren. De resten van de materialen die we hebben, worden gescheiden en weer aangeboden voor hergebruik in de keten. Every part counts dus ook onze medewerkers. Als werkgever vinden we het belangrijk dat onze medewerkers met plezier en veilig aan het werk kunnen. Dit doen we door zorg te dragen voor een veilige en vertrouwde werkomgeving voor iedereen door onder andere het beschikbaar stellen van beschermende kleding en het aanbrengen van veiligheidslijnen op de werkvloer. Maar ook bieden we opleidings- en doorontwikkelingsmogelijkheden binnen de verschillende vakgebieden waardoor onze medewerkers kunnen doorgroeien en hun werkzaamheden naar een hoger niveau kunnen tillen. Denk hierbij aan een BHV- of taalcursus tot een training in kwaliteitsmanagement of een cursus voor het programmeren van de kantrobot.

Groeien met zorg

Om met onze klanten mee te kunnen blijven groeien en optimaal te kunnen bedienen, is het belangrijk dat we blijven investeren in onze mensen, productiemogelijkheden en automatisering. Wij vinden het uitbouwen van de relatie met de klant een van de belangrijkste pijlers van Dumaco. We willen een betrouwbare partner zijn waar de klant op kan bouwen. Betrouwbaar zijn betekent de afspraken nakomen met de klant en zorgen dat de klant volgens afspraak op tijd over zijn spullen kan beschikken van de juiste kwaliteit.

Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel waarbij we kijken naar hergebruik en circulariteit. We gaan dan ook zuinig om met onze materialen en energie. Zo zijn een aantal Dumaco panden al voorzien van zonnepanelen om aan de energiebehoefte van de verschillende metaalbewerkingen te voldoen. De komende jaren breiden we dit verder uit. Ook bij de keuze van onze machines kijken we naar innovatie met minder energie-intensieve en meer efficiënte machines, bijvoorbeeld een energiezuinige Fiber laser, ter vervanging van een CO2 laser.

Meer weten over ons?

Lees hier wat klanten over ons vertellen. Of kom in contact voor meer informatie of de verschillende mogelijkheden.