Innovatieve kantrobot: Dyna-Cell

Maak kennis met onze nieuwste aanwinst: de Dyna-Cell. Deze elektrische kantbank met robotarm schittert sinds een paar maanden op locatie Oss. Met deze geavanceerde machine blijft Dumaco investeren in de toekomst én in onze klanten.

Een slimme robot

Kanten is één van de kernbewerkingen van Dumaco. De Dyna-Cell maakt het nu mogelijk om producten af te leveren van nóg hogere kwaliteit. Bovendien leent de robot zich zeer goed voor seriematig werk. Dit biedt dus uitkomst bij klanten met grote projecten. De Dyna-Cell komt met speciale software. Hiermee kunnen onze mensen de robot zelf programmeren. Eerst wordt een 3D-ontwerp geïmporteerd. Vervolgens maakt de Dyna-Cell binnen tien minuten een kant- en robotprogramma aan. En dan kan het volautomatisch kanten dus beginnen. Dat gebeurt bijzonder nauwkeurig. De robot beschikt bijvoorbeeld over een geavanceerd hoekmeetsysteem. Dit systeem corrigeert de buiging continu, zodat de hoek altijd gelijk is. Dit waarborgt de kwaliteit, ook bij complexe producten.

Investering in de toekomst

Dumaco investeert altijd in de beste vakmensen én machines. Samen biedt dit een garantie van kwaliteit. Het is als bedrijf belangrijk om met ontwikkelingen mee te gaan en robotisering is nu eenmaal de toekomst. Een robot als de Dyna-Cell biedt veel voordelen. De robot is 24/7 beschikbaar en levert constante kwaliteit. Dat biedt perspectief, zeker met de huidige schaarste op het gebied van technisch personeel. Echte vakmannen blijven natuurlijk onmisbaar (en daar zijn wij bij Dumaco ook trots op). Maar het is wel een mooie aanvulling. Bovendien kan de robot repeterende taken op zich nemen. Hierdoor kan technisch personeel zich bezighouden met meer uitdagend werk. Dat is dus een win-win situatie.

Plaatbewerking van A tot Z

Innovatie is een kerncompetentie van Dumaco. We investeren continu in onze mensen, processen en machines. Daarbij stellen we onszelf altijd de vraag: hoe kunnen we een zo goed mogelijk product afleveren bij de klant? Of dat nu metalen buizen op maat zijn of een hittebestendig trechtersysteem. Dumaco is niet voor niets de grootste plaatbewerker van de Benelux. Met zeven vestigingen zijn wij ook aanwezig bij u in de buurt. Naast kanten kunt u bij ons terecht voor nog veel meer bewerkingen: van lassen tot lasersnijden en keramisch stralen. Wij denken graag met u mee voor de mogelijkheden!

Neem contact op