Samenwerking Dumaco en GKB: al 21 jaar partners

Het begin van de samenwerking met onze partner GKB gaat al vele jaren terug. Al sinds 1998 (toen nog als ITM) mag Dumaco onderdelen produceren voor machines van GKB. Hoe houdt een samenwerking van inmiddels 21 jaar stand en wat is belangrijk in die samenwerking? We spraken Jimmie Dijke, Creative Engineer GKB Group en Jeroen Kooy, verantwoordelijk voor de inkoop, hierover.

Over GKB

GKB Machines is onderdeel van de GKB Groep. Sinds 1985 is GKB Machines als divisie actief met de ontwikkeling van innovatieve onderhoudsmachines voor sportvelden. Machines om de toplaag van sportvelden af te vrezen, om zandlagen en drainagesleuven aan te brengen, om door te zaaien, om te verticuteren en machines voor het onderhoud van kunstgras. De meeste machines worden door een tractor aangedreven. Dumaco levert onderdelen voor deze machines.

Daarnaast maken we voor de andere onderdelen van GKB Groep objecten voor de buitenruimte. Denk hierbij aan bruggen, kunstwerken en buitenruimte meubilair. Naast een eigen productie heeft GKB ook het ontwerp, engineering en certificeringen van alles dat ze maken in huis.

Sportclubs, overheden en aannemers in zowel het binnen als buitenland behoren tot de klantenkring van GKB.

Samenwerking gebaseerd op gelijke waarden

GKB kreeg in 2016 het predicaat van duurzaamste industriepand in Nederland. Duurzaamheid is dan ook, niet geheel onverwacht, iets dat ze hoog in het vaandel hebben staan. Iets waar ze zelf actief op letten, maar wat ze ook belangrijk vinden bij hun partners en toeleveranciers. Duurzaamheid doe je immers niet alleen maar dat doe je samen, in de hele keten. Dumaco is zo’n ketenpartner waar duurzaamheid en circulariteit is ingebed in de organisatie. Door bijvoorbeeld op een verantwoorde manier om te gaan met materiaal en restmateriaal maar ook door zo groen als mogelijk energie op te wekken die nodig is voor productie. Maar belangrijker nog, echte duurzaamheid begint al in de ontwerpfase. Dumaco denkt vaak al mee in de ontwerpfase.

Een samenwerking die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen dat door de jaren heen opgebouwd is en zich ook in de toekomst voortzet. Tegenwoordig is het steeds belangrijker dat de kwaliteit van materialen goed onderbouwd is, hiervoor bestaan verschillende certificaten. Dumaco zorgt ervoor dat zij de gebruikte materialen ook kwaliteitscertificeringen meegeven.

Tussen GKB en Dumaco is er een actieve communicatie en regelmatig contact. Het feit dat Dumaco actief en proactief meedenkt met hun klanten is iets dat GKB erg belangrijk vindt. Daar streven ze zelf ook naar. GKB wordt op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden en daar waar Dumaco klanten kan ontzorgen, doen ze dat. Een eigenschap die zeer wordt gewaardeerd door GKB.

Mooiste producten voortkomend uit samenwerking GKB en Dumaco

Alhoewel er veel mooie producten uit de samenwerking voortkomen springen volgens Jimmie Dijke de Infiller en de Sandspreader er toch wel uit. Met de ‘Infiller’ machine kun je verschillende materialen zoals zand, rubber en kurk aanbrengen t.b.v. opbouw en renovatie van kunstgrasvelden. Door middel van een draaibare bestuurdersstoel kan de Infiller zowel voor- als achteruit rijdend veilig toegepast worden. In het geval van GKB machines worden ze met name door aannemers gebruikt.

De ‘Sandspreader’ is een machine waarmee je voornamelijk zand in verschillende hoeveelheden, afhankelijk van de bewerking, nauwkeurig op een sportveld aan kunt brengen.

Toekomst

Als we naar de toekomst kijken dan verwacht Jeroen Kooy dat het goed onderbouwen van de gemaakte keuzes en de kwaliteit steeds belangrijker gaat worden. En met wie kun je dat beter bewerkstelligen dan met een partner waar je al jaren mee samenwerkt?

Meer weten over wat Dumaco voor u kan betekenen? Neem contact op met een van onze specialisten via het contactformulier.