Specialist in

CNC draaien/frezen

Toepassingen & markten

Hoofdzakelijk wordt frezen toegepast voor het realiseren van ingewikkelde vormen in het materiaal. Een andere meer ondersteunende toepassing van frezen is het aanbrengen van sleufgaten of laskanten in plaatwerk. Veelal zijn deze toepassingen bedoeld voor producten die zeer nauwkeurige toleranties hebben, omdat deze in elkaar moeten passen. Voorbeelden hiervan zijn perspassingen, lagerpassingen of bewegende delen.

Dumaco levert freeswerk aan bedrijven in diverse markten. Enkele belangrijke markten zijn:

Bouw
Transport
Machinebouw

Algemene specificaties

Ten opzichte van andere bewerkingsmethodes, zoals lasersnijden of ponsen, heeft CNC draaien of frezen een aantal voordelen. Welke bewerkingsmethode wordt gekozen, hangt af van het materiaal, de materiaaldikte en het ontwerp.

Op basis van het meest gunstige ontwerp bepalen we de hoeveelheid grondstoffen en de bewerkingsmethode. Het meest gunstige ontwerp kenmerkt zich door een combinatie van de juiste kwaliteit, de juiste doorlooptijd en de juiste kosten. Als organisatie die circulariteit belangrijk vindt, proberen we altijd zuinig om te gaan met grondstoffen en materiaal.

Vraag een offerte aan

Standaard offertes binnen 24 uur
Advies op maat voor uw situatie
De beste prijs-kwaliteitverhouding
Offerte aanvragen

Wat houdt CNC draaien/frezen in?

CNC frezen en draaien zijn verspanende bewerkingen. Dit betekent dat er vormen in het materiaal (zoals metaal, non-ferro metaal en kunststof) worden gesneden via scherpe ‘gereedschappen’ in de vorm van messen. Deze messen zijn in vele vormen beschikbaar, afhankelijk van waar de bewerking om vraagt. Bij het draaien en frezen bewegen of de messen door het materiaal met een ronddraaiende beweging of beweegt het materiaal langs de messen.


  Ja, ik wil mails ontvangen van Dumaco.

  Voordelen

  Meer nauwkeurige afwerking

  Hoge ruwheidstoleranties

  Het nabewerken van lassamenstellingen

  Complexere bewerking door extreem hoge nauwkeurigheid

  Flexibeler in materialen en opspanningen

  CNC robotfrezen

  Frezen of draaien wordt veelal gebruikt voor bewerkingen waarbij zeer nauwkeurige toleranties noodzakelijk zijn. Daarnaast wordt het ingezet voor producten die specifieke functionele eisen hebben zoals bevestigingsmateriaal. Ons uitgebreide machinepark geeft ons de mogelijkheid om diverse materialen, formaten en materiaaldiktes te bewerken.

  Dumaco beschikt over een groot aantal frees- en draaibanken. Tijdens de ontwerpfase bekijken onze vakmensen welke machine het meest geschikt is voor de bewerking.

  Onze frees- en draaibanken hebben allemaal specifieke eigenschappen en functionaliteiten. De banken verschillen ieder in grootte en kracht. Eén van onze drie Mazak freesbanken is volautomatisch en kan hierdoor zonder manuele hulp 24/7 draaien. Dit is vooral geschikt voor groter seriewerk en eenvoudige ontwerpen.