Nieuwe koperponsmachine bij Dumaco Kampen

Dumaco Kampen is specialist op het gebied van het bewerken van koperstrippen. Wij produceren koperproducten voor o.a. de (duurzame) elektro-industrie en de scheepsvaart. Door de uitbreiding van het machinepark in Kampen met een Ehrt FlexPunch wordt onze productiecapaciteit verder uitgebreid. De koperponsmachine van Dumaco Kampen is geschikt voor het ponsen van koper met een breedte van 15 t/m 200 mm en een dikte van 3 t/m 16 mm. Koper met een dikte boven de 16 mm wordt bewerkt op onze verspaningsmachine.

Toename van nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van bewerking is flink toegenomen dankzij Dumaco’s nieuwe machine. Daarnaast is het nu ook mogelijk om te verzinken. In de toekomst is het bovendien mogelijk om ook te tappen met de nieuwe Ehrt-machine. Voor de programmering van de machine gebruiken we nieuwe software. Deze software kan de strippen nesten, zodat de machine optimaal geprogrammeerd kan worden. Koper is een duur materiaal, dus efficiënte productie vinden wij belangrijk.

Ehrt: de specialist in koperponsmachines

“Deze Ehrt-machine is dé topper in onze branche,” aldus Jeroen Nijsse, Plant Manager bij Dumaco Kampen. De machine is speciaal ontwikkeld voor koperbewerking. Ehrt mag zich met recht een specialist noemen op het gebied van koperbewerkingsmachines. De machinebouwer leverde de eerste CNC gestuurde koperpons al in 1985 op.

 

Nóg meer klanten bedienen

De machine is voorzien van 27 gereedschappen dankzij diverse MultiTools. Hierdoor kan er continu geproduceerd worden, doordat gereedschappen om verschillende gaten te ponsen automatisch gewisseld worden. De verhoogde capaciteit met daarbij een zeer hoge mate van nauwkeurigheid zorgt ervoor dat er een nog hogere variëteit aan klanten bediend kan worden. De machine waarmee de koperafdeling in Kampen werd opgestart, zal voor andere toepassingen ingezet gaan worden.

Service en engineering bij Dumaco

Bij Dumaco Kampen krijg je de beste begeleiding. Onze klanten leveren meestal geen tekening aan, maar een PDF of een JPG. Wij maken daar vervolgens de juiste tekening bij om ervoor te zorgen dat we u het juiste product in de beste kwaliteit kunnen leveren. Daar onderscheidt Dumaco zich in, door er een stukje engineering aan toe te voegen.

Lees meer over koper bewerken