Ducate Woerden en Dumaco bundelen krachten voor hoogwaardige keukenapparatuur

Ducate Woerden, een gevestigde naam in de wereld van professionele keukenapparatuur, heeft al jaren een goede relatie met Dumaco, om bakwanden van topkwaliteit te creëren. In dit artikel laten we zien hoe het proces loopt van productie tot installatie voor professionele keukenapparatuur.

Het belang van frietketels

Frietketels zijn een onmisbaar stuk apparatuur in horecakeukens. Voor het maken van een 12-uurtje in het hotel tot een bakje lekkere frietjes in de snackbar. Hoewel ze er misschien eenvoudig uitzien, zijn ze het resultaat van zorgvuldige engineering en vakmanschap. Voor het maken van de frietketels werken Ducate Woerden en Dumaco samen. Ducate Woerden brengt zijn kennis van de culinaire wereld en de eisen van professionele koks, terwijl Dumaco zijn jarenlange kennis en ervaring in metaalbewerking inbrengt.

Ontwerpfase

Het proces begint met een gedetailleerd ontwerp van de frietketel. Dit omvat specificaties, zoals de grootte, de capaciteit, de bedieningsfuncties en de energie-efficiëntie. Ducate Woerden en Dumaco werken nauw samen om aan de wensen van de klant te voldoen en tegelijkertijd te zorgen voor een duurzaam en functioneel ontwerp. Hierbij wordt rekening gehouden met automatisering in het proces om kosten te besparen.

Materiaalkeuze

Een cruciaal aspect van de frietketel is het materiaal waaruit hij wordt vervaardigd. Roestvrij staal is hier de norm, vanwege zijn duurzaamheid, corrosiebestendigheid en hygiënische eigenschappen. Dumaco levert hoogwaardig roestvrij staal, wat zorgt voor een langdurige, betrouwbare frietketel.

De daadwerkelijke productie van de frietketel en de delen van de bakwanden begint in de fabriek van Dumaco. Gespecialiseerde vakmensen snijden, buigen, lassen en assembleren de onderdelen volgens de specificaties van het ontwerp. De nauwkeurigheid van elke stap is essentieel om ervoor te zorgen dat de frietketel goed presteert en aan alle veiligheidsnormen voldoet. Eenmaal voltooid, worden de frietketels geleverd aan Ducate Woerden die de verdere montage voor zijn rekening neemt, inclusief het assembleren van elektronische componenten. Een recent project is opgeleverd bij De Lelie in Maarssen.