Specialist in

Watersnijden

Toepassingen & markten

Watersnijden wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Wanneer deze bewerking wel of niet geschikt is, hangt voornamelijk af van de dikte van het materiaal. Enkele markten waarin wij actief zijn als leverancier voor plaatwerk:

Machinebouw
Voedselindustrie
Luchtvaart
Transport

Algemene specificaties

Het hele principe van watersnijden is gebruikmaken van de gebundelde kracht van water.

Vraag een offerte aan

Standaard offertes binnen 24 uur
Advies op maat voor uw situatie
De beste prijs-kwaliteitverhouding
Offerte aanvragen

Wat houdt watersnijden in?

Watersnijden is in vergelijking met bijvoorbeeld lasersnijden een ‘oude technologie’. Toch biedt deze technologie verrassend veel voordelen. Door de hoge waterdruk in combinatie met het toevoegen van een snijzand, is het mogelijk om dikker materiaal te snijden door middel van watersnijden. Daarnaast kunnen meer materiaalsoorten worden bewerkt. Zo biedt het de mogelijkheid om kunststof, glas en rubber te snijden.

Als klant wilt u maar één ding: de juiste kwaliteit, de juiste kostprijs en een snelle levertijd. Dumaco kan door het complete machinepark een totaalpakket van bewerkingen aanbieden.

Voordelen

Geen warmte-inbreng; dit zorgt ervoor dat er in materialen geen vervorming plaatsvindt

Elk type materiaal kan gesneden worden (naast staal, rvs en aluminium ook materialen zoals rubber, kunststof, glas en hout)

Mogelijkheid tot schuin snijden

Mogelijkheid om dikker materiaal te snijden dan met lasertechniek

Watersnijden

Machines

Voor het waterstraalsnijden beschikken wij over twee Resato machines, beide voorzien van twee snijkoppen. Hiermee kunnen twee staalplaten tegelijk worden gesneden. Dit reduceert de productietijd en werkt kostenbesparend.

Onze grootste machine heeft een snijbreedte van 3 meter en is 8 meter lang. Deze machine heeft een 2,5D snijkop. De 2,5D snijkop is ontworpen om schuine delen te snijden uit materiaal.

De specificaties van onze meest gebruikte machine kunt u hieronder vinden.

Recht vs schuin snijden door 2,5D kop

De snijkop kan worden gekanteld tot 55°, de praktische limiet bij het snijden van een 45° schuine hoek op een 90° contourhoek. De andere Resato machine heeft een snijbreedte van 3 meter en is 4 meter lang en heeft geen 2,5D snijkop.

De voordelen van de Resato ACM zijn:

  • Sneller snijden met twee snijkoppen
  • Geen warmte inbreng
  • 8 x 3 meter snijbereik