Registratie plaatwerk

Binnen de muren van Dumaco worden al jaren metselwerk-ondersteuning en geveldragers geproduceerd. Een geveldrager is een ondersteuning die wordt toegepast in buitenspouwbladen, meestal boven raam- en deurkozijnen. Zo wordt een bovenliggende gevel d.m.v. een metalen profiel of plaat ondersteund. We maken de onderdelen voor gevel- of metselwerkondersteuning voor twee vooraanstaande leveranciers die producten leveren aan “bouwend” Nederland.

Plaatwerk kanten

Nadat de materialen op maat zijn gesneden, worden deze vrijwel allemaal in onze kantbanken gezet. Wij beschikken over diverse kantbanken, variërend van 50 tot 450 ton persvermogen. De uitvoering en maatvastheid van het zetten van de profielen wordt met speciale kalibers 100% gecontroleerd.

Standaard of maatwerk geveldrager

De opdrachten voor gevelondersteuning kunnen verschillen in complexiteit. Allereerst is er het ‘standaard’ werk. De te maken onderdelen en profielen hebben bij deze opdrachten standaard formaten. Deze opdrachten hebben in de regel weinig voorbereidingstijd nodig en kunnen direct op de lasersnijder worden verwerkt.

De samenwerking met architecten zorgt ervoor dat we regelmatig specifiek maatwerk moeten leveren. Bij deze opdrachten werkt de werkvoorbereider deze opdracht volledig uit door het maken van (las)tekeningen voordat deze verder in productie wordt genomen. Dumaco beschikt over een uitgebreid team van gecertificeerde lassers. Indien het een grote opdracht of een complexer vraagstuk betreft kiezen we vaak voor een van onze lasrobots.

Hoogste kwaliteitseisen plaatwerk

Een geveldrager is niet direct zichtbaar maar moet voldoen aan strenge eisen van betrouwbaarheid en veiligheid. Om dit te waarborgen sturen wij periodiek materiaalmonsters naar Element Materials Technology. Ze kijken of de materiaalsterkte en materiaalsamenstelling correspondeert met de de materiaalcertificaten.

Er zijn IKB (Interne Kwaliteit Beheer) schema’s opgesteld om onze klanten kwaliteit te garanderen. Ze worden 5x per jaar door geaccrediteerde certificeringsbureau ’s (KIWA en SGS Intron) bij Dumaco geauditeerd. Alle producten worden – vóór verzending – nogmaals op afmeting en uitvoering gecontroleerd. Wanneer de producten in orde zijn worden de onderdelen voorzien van een label waarop de coating informatie en het bouwproject vermeld staat. De onderdelen worden verder afgewerkt door een coater.

Kom in contact

Registratie plaatwerk

Alle onderdelen van eenzelfde materiaalsoort en materiaaldikte worden geclusterd voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van het plaatmateriaal. Dat zorgt voor zo min mogelijk restmateriaal. Ter bevordering van de traceerbaarheid van de producten wordt in ieder gesneden onderdeel een unieke traceerbaarheidscode gegraveerd. Dumaco heeft hiervoor een registratiesysteem opgezet waardoor wij te allen tijde het materiaalcertificaat per onderdeel kunnen tonen.

Binnen Dumaco Montfoort werken dagelijks 15 tot 20 medewerkers aan verschillende facetten van deze processen. Door ruime ervaring, vakmanschap, mogelijkheden op gebied van co-engineering en het uitgebreide machinepark is Dumaco de specialist op het gebied van gevelondersteuning en kunnen wij ieder ontwerp realiseren.

Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.