Afbramen en kanten breken bij Dumaco

Bij een optimaal snijproces is er nagenoeg geen braamvorming. Aan de onderzijde van het plaatwerk ontstaan er mogelijk wel wat spatten en/of bramen. Bij Dumaco bieden wij u de keuze om uw plaatwerk te laten afbramen, kanten breken of trommelen.

Afbramen

Bij afbramen zorgen wij ervoor dat al uw producten volledig vrij zijn van spatten en bramen. Na het afbramen zijn de randen van het plaatwerk nog wel scherp. Het afbramen gebeurt zowel handmatig als machinaal.

Kanten breken

Dumaco biedt ook de mogelijkheid aan om het plaatwerk kanten te breken. Dat is een extra bewerking waarbij de scherpe rand van de plaat machinaal wordt gebroken. Hiervoor gebruiken wij onze borstelmachines. Door de plaat te bewerken met deze borstelmachine verdwijnen niet alleen de bramen en de vervuiling, maar ook de scherpe randen. Na de bewerking voelt de plaat glad aan. Het kanten breken kan zowel enkelzijdig als dubbelzijdig worden uitgevoerd.

Bij Dumaco verwerken wij de stalen en RVS producten op verschillende machines, zodat er geen besmetting kan plaatsvinden. Bij stalen producten wordt vaak voor kanten breken gekozen in verband met een nabehandeling van het plaatwerk. Bij RVS producten wordt deze nabewerking uitgevoerd om te voorkomen dat professionals die in een vochtige omgeving werkzaam zijn zichzelf openhalen aan de scherpe randen. Dit maakt het product een stuk veiliger voor uw personeel.

Trommelen

Het kanten breken van kleine RVS onderdelen doen wij middels trommelen. Binnen Dumaco hebben wij de beschikking over verschillende trommelmachines.

De voordelen van afbramen, kanten breken en trommelen

Altijd een goed verzorgd eindresultaat

Geen scherpe randen en dus een veiliger en handzaam product

Direct geschikt voor eventuele verdere nabehandeling

Constante kwaliteit

Alle delen van klein tot groot kunnen wij bewerken

Bewerkingen en nabewerkingen onder één dak bij Dumaco

Vraag een offerte aan

Standaard offertes binnen 24 uur
Advies op maat voor uw situatie
De beste prijs-kwaliteitverhouding
Offerte aanvragen

Afbramen

Uitgelichte machine: Timesavers Grindingmaster

Sinds 2018 werken we in Dumaco Oss met twee Timesavers Grindingmasters als ontbraammachines. Met deze machines kunnen we lasergesneden plaatdelen volledig bewerken. Met een werkbreedte van maar liefst 1500 mm kunnen hiermee ook bredere platen worden bewerkt.

Het grote voordeel aan deze machine is dat het een geheel automatische ontbraammachine is. Hierdoor kunnen we hoogwaardig en efficiënt produceren, altijd met de beste kwaliteit. Ofwel, u bespaart hiermee tijd en geld. Bovendien wordt de kwaliteit en nauwkeurigheid van uw producten sterk verbeterd. Ook kunnen wij u hiermee een flexibel productieproces bieden.

Onze machines

Dumaco beschikt over een breed scala aan machines voor de afwerking van plaatwerk. Denk hierbij aan bewerkingen als kanten breken, trommelen, korrel slijpen en walshuid verwijderen. Voor verschillende materialen (RVS, staal en aluminium) worden specialistische machines gebruikt. Ook beschikt Dumaco over enkele machines waarmee diverse materialen bewerkt kunnen worden. De machines zijn verdeeld over verschillende Dumaco vestigingen. Dumaco werkt met gerenommeerde machinemerken zoals Timesavers, Lissmac, Costa, Rossler, Qfin en Steelmaster.