Dumaco

Innovatie

Innovatieve partner in de metaal

Dumaco staat voor innovatie in productie, kwaliteit en betrouwbaarheid maar gelooft bovenal in partnerships op zowel strategisch als intermenselijk niveau. Juist deze relaties maken het mogelijk om in de keten van onze klanten te integreren, al in de ontwikkelingsfase mee te denken en samen successen te boeken. Dat doen we als partner, niet als leverancier.

Met meer dan 30 lasersnijmachines, 70 kantbanken en 7 buislaser-snijmachines strategisch verdeeld over de vestigingen zijn we in staat onze klanten te voorzien van een totaalpakket als het gaat om metaalbewerking. Wij maken onderdelen, samengestelde producten, sub-assemblies en zelfs complete installaties. Wij vertellen u graag wat denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen voor u kan betekenen.

Onze meerwaarde

Strategische samenwerking

Ketenintegratie

Online portal

Complete samenstellingen

One stop shop voor allemaal metaalbewerkingen

Ons bestelproces makkelijker, sneller en slimmer

Online portal voor metaalbewerking

Onze bestelportal is een verlengstuk van onze service, ontworpen om onze klanten op alle vlakken te ontzorgen en tegelijkertijd het bestelproces makkelijker, sneller en slimmer te maken. In slechts drie stappen kan de klant een offerte aanvragen en hun tekeningen in maar liefst 18 verschillende bestandsformaten uploaden. De klant ontvangt direct een prijsopgave en onze maakbaarheidsanalyse controleert de productiemogelijkheden, met eventuele aanbevelingen voor verbeteringen.

Product

Het doel van Dumaco is altijd: een zo goed mogelijk product afleveren bij de klant. Onze experts denken mee van A-Z, dus van concept tot eindresultaat. Daarbij houden wij rekening met onder andere materiaalkeuze, duurzaamheid en de veiligheidseisen.

 • Complete engineering van A-Z
 • Mogelijkheid tot re-engineering
 • 3D tekenen
 • Slim produceren
 • Gebruik van moderne technieken
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
 • Maatwerk
 • Duurzaam produceren

Proces

Bij Dumaco automatiseren wij onze processen, zowel op kantoor als in de fabriek. Dit komt de kwaliteit en snelheid ten goede. Wij delen actief kennis tussen de verschillende Dumaco vestigingen. Hierdoor kunnen wij nog sneller veranderingen doorvoeren. Een paar voorbeelden van innovatieve processen:

 • Automatisch inlezen van klantopdrachten en facturen in het ERP-systeem. De prijs wordt hierbij direct gecontroleerd.
 • Intensieve samenwerking tussen de verschillende Dumaco vestigingen op het gebied van inkoop, productie, sales, ICT, HR en investeringen.
 • Stimuleren van cursussen en opleidingen voor het personeel. Kennis wordt altijd op peil gehouden.
 • Stroomlijnen en verbeteren ICT.

Machine

Dumaco investeert in de nieuwste en snelste productiemachines. Hierdoor kunnen wij heel veel verschillende bewerkingstechnieken aanbieden en is er een garantie van kwaliteit. Hieronder vindt u enkele voorbeelden uit ons machinepark.

Innovatieve machines uitgelicht

Kantbanken: 2x Safan/Darley 400 ton (6 meter)
In totaal heeft Dumaco Oss de beschikking over 12 kantbanken, waaronder deze 2 Safan/Darley kantbanken. Deze kantbanken hebben een capaciteit van 400 ton op een maximale lengte van 6 meter. Voor de kleinere delen hebben wij de beschikking over een aantal LVD kantbanken, voorzien van een toolcenter en hoekcorrectie systeem.
Ponsen: Prima Power Punch Genius 1530
Na jarenlange trouwe dienst is de Finnpower Express vervangen door een Primapower PunchGenius met een gerobotiseerd laad- en lossysteem. Deze machine kan tot wel 6 Ton aan materiaal verwerken zonder de tussenkomst van een operator. Met de ingebouwde roltapunit kunnen producten met hoge kwaliteit onbemand getapt worden. Met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van ponsen mag Dumaco Kampen zich met recht een specialist noemen op dit gebied.
Plaatlaser: Bystronic Byfiber 6KW (6×2 meter)
Sinds 2018 hebben wij de nieuwe Bystronic Byfiber 6kW lasersnijder in onze productiehal staan, naast onze twee bestaande lasersnijmachines. Met deze machine kunnen wij platen met een afmeting van maximaal 6×2 snijden,tot een maximale dikte van 20mm. Deze machine is een echte krachtpatser en sluit perfect aan bij onze kantbanken van 6 meter.