Dumaco’s-Gravenpolder ontwikkelt blusoplossing voor elektrische auto’s

Dumaco werkt aan heel veel mooie projecten. Eén daarvan is de ontwikkeling van de zogenaamde ‘battery fire cooler’. Met deze handige tool kunnen elektrische auto’s makkelijker worden geblust. Dat is ook nodig, want er rijden steeds meer elektrische auto’s op de weg. Deze auto’s zijn lastiger om te blussen dan ‘gewone’ auto’s. Brandweerlieden kunnen namelijk vaak niet goed bij het batterijpakket in een elektrische auto komen. Met de battery fire cooler is dat verleden tijd. Dumaco ‘s-Gravenpolder is trots om aan deze mooie uitvinding een bijdrage te hebben geleverd!

Van schets naar realiteit

De uitvinder van de battery fire cooler is brandweerman René Verboom uit Zierikzee. Uit eigen ervaring merkt hij dat het lastig is om elektrische auto’s te blussen. Daar gebeuren vaak ongelukken mee. Daarom is het idee ontstaan van deze nieuwe blusmethode. Verboom maakte eerst een schets van de battery fire cooler: het is een soort brandweerarmatuur, die onder een voertuig kan worden geschoven. Via de onderkant kan zo het batterijpakket worden gekoeld. Vervolgens is Verboom met zijn schets naar Dumaco ’s-Gravenpolder gegaan. De experts van Dumco hebben deze schets omgezet in realiteit. Zie hier onder het resultaat!

Specialist in lasersnijden

Dumaco ‘s-Gravenpolder is gespecialiseerd in lasersnijden van diverse plaatmaterialen. Deze battery fire cooler is een mooi voorbeeld van de expertise en veelzijdigheid van onze vakmensen. Daarnaast werken wij aan nog veel meer mooie projecten. Ook interesse? Neem contact op!