Dumaco

ABK innovent: keukeninrichting van wereldklasse

ABK innovent: keukeninrichting van wereldklasse

Met de toevoeging van VSMI werd ook maatwerk RVS specialist ABK innovent integraal onderdeel van de Dumaco groep. Plaatwerk staat vaak aan de basis van de unieke maatwerkoplossingen van de Varsseveldse specialist in hoogwaardige keukencomponenten. Als onderdeel van Dumaco waarborgt ABK innovent niet alleen haar continuïteit maar kan zij gebruik maken van het breedst mogelijke spectrum aan metaalbewerkingstechnologieën. Een gloednieuwe ‘ABK innovent Experience’ opent haar deuren in januari 2019 en is de ideale mogelijkheid om met dit unieke bedrijf kennis te maken.

ABK innovent: voor het hogere keukensegment

In het hogere keukensegment is ABK innovent al decennialang een begrip. ABK innovent is dé specialist als het gaat om ontwerp, innovatie, productie en assemblage van kwalitatief zeer hoogwaardige RVS keukencomponenten. Elk onderdeel kenmerkt zich door het hoogst haalbare niveau in afwerking en unieke materiaaltechnologie. In Varsseveld (Nederland) staat een zeer moderne productiefaciliteit waar elk onderdeel wordt gefabriceerd en geassembleerd tot unieke keukencomponenten.

ABK innovent heeft een gestandaardiseerd leveringsprogramma met bijvoorbeeld werkbladen, spoelbakken, afzuigkappen en i-Cooking maar staat veelal bekend om haar unieke maatwerkoplossingen.

Het team van ABK innovent te Varsseveld bestaat naast productie namelijk uit R&D-, ontwerp-, en assemblageafdelingen. Omdat alle competenties onder één dak te vinden zijn is ABK innovent de leverancier van hoogwaardige meer gestandaardiseerde en maatwerk componenten aan keukenzaken in het hogere segment.

Samenwerking met architecten en interieurbouwers

Naast leverancier van keukenzaken is ABK innovent zich de laatste jaren steeds meer en met succes gaan richten op andere marktpartijen zoals architecten en interieurbouwers. De gespecialiseerde kennis van zowel ontwerp als constructie van maatwerk RVS producten is voor hun proces een welkome aanvulling. We zijn daarom vaak al in een vroeg stadium betrokken bij ontwerp en engineering waardoor zeer onderscheidende keukenconcepten worden gerealiseerd voor de eindgebruikers zowel in de particuliere markt als de zakelijke.

Dumaco: de grootste plaatbewerker van de Benelux

ABK innovent is onderdeel van VSMI (Varsseveldse Smart Industry, een staal-plaatwerk-producent die al ruim 40 jaar tot de top van Nederland behoort. VSMI is recent overgenomen door Dumaco (Dutch Manufacturing Companies), de grootste plaatbewerker van de Benelux met meerdere productielocaties in Nederland. Door deze acquisitie valt nu ook ABK innovent onder de Dumaco groep.

Technologie, continuïteit en een frisse wind

Als onderdeel van Dumaco kan RVS specialist ABK innovent gebruik maken van een nog breder spectrum aan bewerkingen. Nieuwe technologieën voor ABK innovent, denk bijvoorbeeld aan buislasersnijden, zorgen voor nog meer mogelijkheden en innovaties in de productie van hoogwaardige RVS keukencomponenten. Dumaco opereert inmiddels vanuit 6 locaties in Nederland, heeft ruim 600 voltijd medewerkers en ruime investeringsmogelijkheden.

Als onderdeel van een sterke groep is continuïteit gewaarborgd. Die continuïteit is ook belangrijk als het gaat om focus op kwaliteit en innovatie, koersvastheid in onze strategie en de hoogste leveringsbetrouwbaarheid. Onze afnemers zullen zeker gaan merken dat er een frisse wind waait en dat ABK innovent als integraal onderdeel van Dumaco klaar is voor de volgende stap: innovatie, creativiteit en  maatwerk in RVS keukencomponenten.

ABK innovent Experience: showroom, innovatie en keukenbeleving

Die volgende stap komt bijvoorbeeld tot uiting in de opening van de gloednieuwe ABK innovent Experience, een showroom van 600m2 boordevol innovatie, inspiratie en keukenbeleving in Varsseveld. Deze Experience opent zijn deuren medio januari 2019.

Ook op het gebied van innovatief productdesign en technische innovatie zit ABK innovent zeker niet stil. We lanceerden recent onze nieuwe hoogwaardige en zeer innovatieve inductielijn. Als eerste in de wereld komt ABK innovent met een half ronde downdraft met koperkleurige inductie-velden in de vorm van een eclipse. Een juweel voor het oog en tegelijkertijd efficiënter, stiller, krachtiger en schoonmaakvriendelijker dan wat er tot nu toe op de markt te verkrijgen was.

ABK innovent gaat met hernieuwde energie ook stappen maken op het gebied van online communicatie en lanceert in Februari 2019 haar nieuwe website. In de rest van 2019 blijft zij geïnteresseerden regelmatig informeren over de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van design, innovatie en mogelijkheden rondom hoogwaardige RVS keukens.

ABK innovent met een half ronde downdraft met koperkleurige inductie-velden