Dumaco neemt Blokland Metaalbewerking over

Met de overname van Blokland Metaalbewerking verstevigt Dumaco niet alleen haar positie als marktleider maar vergroot zij ook haar expertise en capaciteit op het gebied van verspaning.

 

  • ‘Buy and build’: vierde overname in 12 maanden
  • One-stop-shop aanbod inmiddels ongekend in markt voor metaalbewerking van zowel plaat, buis als verspaning.
  • Strategische ligging ten opzichte van andere Dumaco bedrijven
  • Vergaande integratie in klantketen van opdrachtgevers in strategische doelmarkten

 

Blokland Metaalbewerking bestaat al meer dan 50 jaar en werkt vanuit twee moderne productielocaties in Hardinxveld-Giessendam aan ferro en non-ferro halffabricaten. Het bedrijf is een begrip als one-stop-shop specialist. Het combineert jarenlange ervaring met een zeer modern machinepark en geautomatiseerde productie. Begin 2019 heeft Blokland Metaalbewerking haar machinepark verder uitgebreid met een Trumatic 7000 en heeft zij de primeur van de eerste TruLaser Center 7030 in Nederland. Ook dit is een lasersnijmachine, maar deze machine kan volledig zelfstandig opereren; van tekening tot aan gesorteerd product. Kortom, of het nou gaat om buis lasersnijden, lasersnijden, water snijden, ponsen, kanten buigen, frezen, draaien of assemblage, Blokland kan een totaal oplossing aan haar klanten bieden.

 

“Blokland Metaalbewerking is een mooi bedrijf met een perfecte reputatie in de markt,” zegt Tom Sanders, CEO van Dumaco. “De plaatwerk productiemogelijkheden sluiten aan op de al aanwezige capaciteit van Dumaco en wij verstevigen daarmee onze positie als de marktleider op het gebied van plaatbewerking. Door de enorme expertise van Blokland Metaalbewerking  op het gebied van verspanen, maken we daarnaast ook ons one-stop-shop aanbod compleet, onze klanten hebben nu één aanspreekpunt voor alle bewerkingen en wij kunnen nog verder in de keten van onze opdrachtgevers integreren.”

De huidige directie van Blokland Metaalbewerking wil graag snel de volgende stap zetten. Zij kijken ernaar uit om samen te gaan werken met de andere Dumaco vestigingen. “Huidige Dumaco klanten gaan profiteren van een completer aanbod aan bewerkingen waardoor we in staat zijn de dienstverlening van de gehele Dumaco groep naar een hoger niveau te tillen” zegt Edwin Voermans directeur Blokland Metaalbewerking.

 

“Het succes van onze afnemers wordt voor een deel bepaald door hun toeleveranciers. Als toeleverancier moet je daarom blijven investeren in aanvullende bewerkingen maar vooral in continuïteit en leveringsbetrouwbaarheid”, stelt Guido Schumacher, Executive Vice President van Dumaco. “Deze overname zorgt voor een nog verdere spreiding van risico’s, zowel op het gebied van resources als machines en we breiden daarnaast onze dekking in het zuidwesten van Nederland verder uit.”

 

De heer Jan-Willem Blokland is zeer trots dat hij Blokland Metaalbewerking heeft kunnen verkopen aan de Dumaco groep “Ik heb de afgelopen decennia Blokland Metaalbewerking uit kunnen bouwen tot waar het nu staat, ik ben er van overtuigd dat  voor de volgende fase de groepsgedachte van Dumaco en de onderlinge samenwerking van gerenommeerde plaatbewerkers binnen die groep essentieel is voor de lange termijn continuïteit van Blokland Metaalbewerking. Ik ben ontzettend trots dat Blokland Metaalbewerking nu onderdeel is van Dumaco”.

 

Every Part Counts

 

Bij Dumaco werken na de overname van Blokland Metaalbewerking vanuit 7 locaties in Nederland ruim 700 FTE. Dumaco levert aan een aantal strategisch gekozen markten, onderdelen, samengestelde onderdelen en sub-assemblees. Kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en aandacht voor de klant staan centraal. Iedereen die werkzaam is bij Dumaco krijgt de kans zich verder te ontwikkelen en daarnaast blijft Dumaco investeren in prettige en veilige werkomgevingen. Maar ook de verantwoordelijkheid die wij hebben als het gaat over de impact op onze omgeving doet ertoe. Circulariteit en duurzaamheid zijn onderwerpen die centraal staan in onze bedrijfsvoering. Every Part Counts is ingebed in onze strategie en gaat over de manier waarop wij omgaan met onze klanten, onze mensen, onze omgeving en de onderdelen die wij produceren.