Overname Heurkens & van Veluw en ReviconBarosta

Met deze overnames is Dumaco in één klap de leidende RVS toeleverancier van Nederland en verstevigt zijn positie als grootste plaatwerkspecialist van de Benelux.

‘Buy and build’: derde én vierde overname door Dumaco in 2018.
• Geografisch goed gepositioneerd: altijd dicht bij de klant
• Vergaande samenwerking staat centraal in strategie Dumaco
• Dagelijkse leiding blijft in handen van de huidige directie van beide bedrijven.

“Door deze overnames is Dumaco in staat om voor klanten een nog groter deel van het productieproces uit handen te nemen,” zegt Tom Sanders, CEO van Dumaco. “Dat gaat verder dan het realiseren van onderdelen of samengestelde producten: onze materiaal- en constructiekennis maakt al in de ontwerpfase het verschil. Wij kunnen materiaal, ontwerp, productie en kwaliteitscontrole nu nog beter naadloos afstemmen op de keten en wensen van de klant.”

De RVS bewerkingsmogelijkheden zijn per direct beschikbaar voor alle klanten en de bedrijven worden geleidelijk steeds meer een onderdeel van Dumaco’s marktbenadering.

Every Part Counts

Dat elk onderdeel telt heeft natuurlijk betrekking op de kwaliteit van elk onderdeel dat een Dumaco-vestiging verlaat, maar dat is slechts de eerste laag van de strategie. De mens en zijn omgeving staan aan de basis van Dumaco’s denken en doen. Dat bepaalt niet alleen de samenwerking met de klanten maar ook de omgang met de medewerkers en de rol van circulariteit in de bedrijfsvoering.

De strategie van Dumaco is gericht op het leveren van onderdelen, samengestelde onderdelen en sub-assemblees in een aantal strategisch gekozen markten. Met de overnames van Heurkens & van Veluw en ReviconBarosta is Dumaco nog beter in staat afnemers in de gehele Nederlandse markt te bedienen.

Over Heurkens & van Veluw

Heurkens & van Veluw is een toeleverancier gespecialiseerd in RVS plaatbewerking, framebouw en lassamenstellingen uit RVS, aluminium en staal. Heurkens & van Veluw werkt volgens het one-stop-shop principe. Procesoptimalisatie, doorlooptijd verkorting & automatisering zijn de speerpunten van Heurkens & van Veluw.

Over ReviconBarosta

Het Woerdense ReviconBarosta is een Roest Vast Staal plaatwerk specialist in de breedste zin van het woord en onderscheidt zich van de markt door het hebben van een eigen engineering afdeling. Met de expertise op het gebied van olie- en gasscheiding, systemen voor de voedingsmiddelenindustrie en voor de agro-markt neemt ReviconBarosta een vooraanstaande positie in de wereld in.

“Gespecialiseerde capaciteit voor de bewerking van roestvast staal is voor veel opdrachtgevers cruciaal. Zij willen zeker weten dat niets de eigenschappen van het materiaal of het ontwerp beïnvloedt,” zegt CEO Jorg Blankers van Heurkens en van Veluw. “Dat wordt verder onderschreven door de certificeringen en kwalificaties van beide bedrijven. Daarmee zijn we uniek in de Benelux en voor sommige specialistische markten zoals olie en gas zelfs wereldwijd, volgens Sjaak de Koning, CEO van ReviconBarosta.”