Buigen of vouwen van metaal: de voordelen

buigen-vouwen-metaal

Eén van de belangrijkste bewerkingen binnen ons bedrijf is het vouwen of buigen van metaal. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat er veel zorg en aandacht wordt gegeven aan deze specialistische bewerkingsmethode. Door vele buigingen (vormen) krijgt dun plaatwerk een stevig geheel, waardoor verstevigingen door laswerk overbodig worden. Ons machinepark bestaat uit de meest moderne machines op dit gebied, waaronder de Codatto vouwmachine. Deze machine is uniek in Nederland stelt ons in staat technisch zeer complexe vormen te realiseren voor onze klanten. We zijn er trots op dat we met deze machine de mogelijkheden en kwaliteit voor onze klanten naar een hoger niveau tillen. 

Op de Dumaco website is een hele pagina gewijd aan het vouwen of buigen van metaal. Waarom? Omdat deze bewerking essentieel is in ons productieproces. Het geeft ons – als fabrikant van plaatmateriaal –  de mogelijkheid om completere producten af te leveren. Ons motto hierin blijft dan ook ‘Every Part Counts’.

Metaal buigen: kwaliteit en productiviteit

Goed gereedschap is het halve werk. Bij ons op de werkvloer roept men dit iedere dag. De machines die we gebruiken voor het buigen of vouwen van metaal bieden een ongeëvenaarde betrouwbaarheid en reproduceerbaarheid. Iedere radius wordt keer op keer met dezelfde precisie in het metaal gevormd. Het aanbrengen van de gebogen kanten, verschillende radii en het platdrukken van plaat kan allemaal in één opspanning en zonder gereedschapswissel worden gedaan. Zo kan ons hooggekwalificeerd en ervaren team zorgen dat er geen verschil is tussen verschillende producten, zelfs niet wanneer er binnen zeer strakke tijdschema’s moet worden geproduceerd. Het keer op keer leveren van kwaliteitsproducten is één van de belangrijkste waarden binnen Dumaco.

Dumaco investeert in kwaliteit

buigen-metaal-codatto-machineWe hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in de nieuwste technologieën op het gebied van plaatvorming. Dit zorgt ervoor dat we aan de exacte wensen van onze klanten kunnen voldoen. De eerder genoemde Codatto vouwmachine is een belangrijke aanwinst binnen het bedrijf. Hiermee kunnen we de meest complexe specificaties – in zowel vorm als volume – buigen voor de de klant. Bijkomend voordeel is de constante kwaliteit van de machine. Dit – gecombineerd met onze traditionele kant- en zetbanken – zorgt ervoor dat we snelle cyclustijden, hoge efficiëntie en een eerlijke, juiste prijs kunnen aanbieden.

Enkele specificaties van de machine:

  • De machine weegt 26,5 ton;
  • Plaat aandrukkracht is 49 ton;
  • Gereedschap op 0,3 mm uitgelijnd over een plaatlengte van 3000 mm.

De machine kan lengten van 3000 mm in staal, RVS en aluminium bewerken. Voor staal en aluminium geldt een maximale plaatdikte van 3 mm en van RVS een maximale dikte van 2,5 mm.

Dumaco als partner in metaalbewerking

Als specialist in metaalbewerking zijn wij continu bezig met het verbeteren van onze machines. Wij blijven investeren in de nieuwste technologie. Waarom? Omdat onze organisatie is ingericht om het u als klant gemakkelijker te maken. Als one-stop-shop voor al uw plaatwerk heeft u minder toeleveranciers nodig waardoor de efficiëntie en winstgevendheid van uw bedrijf verbetert. Daarnaast staat ons bekwame personeel altijd voor u klaar.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen ons bedrijf? Neem eens vrijblijvend contact op met ons team. We buigen graag een vorm in uw plaatwerk.