Dumaco

Kwaliteit en capaciteit van buislasersnijmachines

Kwaliteit en capaciteit van buislasersnijmachines

Dumaco is dé specialist op het gebied van lasersnijden van buizen, kokers en profielen. In 2014 zijn wij gestart met de eerste buislasersnijmachine, een Adige LT8, voorzien van een CO2 laser van 3,5KW. Dumaco ’s-Gravenpolder is de afgelopen jaren sterk gegroeid zowel qua personeel als in productiecapaciteit. Inmiddels beschikt Dumaco in ’s-Gravenpolder over drie buislasersnijmachines, met als laatste aanwinst een Adige LT8 4KW fiber laser. Met dit hoogwaardige machinepark snijden wij de meest voorkomende buizen, kokers en profielen nauwkeurig uit Ferro en Non-Ferro metalen. Wij streven met onze diensten altijd naar de juiste prijs-kwaliteit verhouding en korte levertijden.

Opbouw buislasersnijmachine

De buislasermachine bestaat uit 5 basis onderdelen, te weten:

  1. De aanvoer inrichting: Hiermee wordt de buis automatisch in de machine geplaatst.
  2. De lasersnijkop: Deze focust de laserstraal en beweegt horizontaal (Y-as) en verticaal (Z-as) boven de te snijden buis, koker of profiel.
  3. De buismanipulator/kleminrichting: Deze beweegt de buis horizontaal (X-as) onder de lasersnijkop door en zorgt ervoor dat de buis om zijn as roteert (A-as).
  4. De ondersteuningsinrichting, ook wel de bril genoemd.
  5. De product uitvoer.

buislasersnijden snijkop assen

Door deze constructie is vrijwel elke denkbare contour te snijden. In ontwerpen is creativiteit dus meestal geen beperking. Onze machines van het type LT-8 beschikken over de mogelijkheid om de lasersnijkop maximaal 45 graden te kantelen waardoor 2.5D snijden tot de mogelijkheden behoort. Ondanks de vele mogelijkheden bestaan er ook restricties.

Heeft u twijfels of vragen over uw ontwerp of de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Ons deskundige team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of specifieke wensen te bespreken.

buislasersnijmachine adige binnenkant

Machinecapaciteit en mogelijkheden buislasersnijden

Onze machines zijn geschikt voor het snijden van veel verschillende type buizen, kokers en profielen. Onze LT-Fiber beschikt over een bundellader en is daardoor uitermate geschikt voor het snijden van grote series. Onze LT-8 beschikt tevens over een stappenlader en is daardoor uitermate geschikt voor kleinere series. Tevens is onze LT-8 in staat om grotere wanddiktes en een groter assortiment aan profielen te kunnen snijden dan onze LT-Fiber. Door het onderscheid in constructie van de invoer, ontstaat er een verschil tussen de minimale en maximale invoerlengtes op beide machines. De minimale/maximale invoerlengte is: “3200/6400mm voor de LT-Fiber, en 2500/8400mm voor de LT-8.”

De minimale invoerlengte is nodig om automatische invoer mogelijk te maken. Het handmatig plaatsen van kortere buis behoort ook tot de mogelijkheden. Als er sprake is van handmatige invoer stijgen de kosten.

Bezoek onze pagina ‘Buislasersnijden’ voor onze complete whitepaper over deze bewerking.

Hieronder een globaal overzicht van mogelijkheden per machine.

buislasersnijden maatvoering dikte en gewicht LT-fiber

buislasersnijden maatvoering dikte en gewicht LT-8 fiber