Dumaco

Kwaliteitscontrole en -waarborging bij Dumaco

Kwaliteitscontrole en -waarborging bij Dumaco

Uiteindelijk draait het voor onze klanten maar om één ding: een onderdeel, product of samengesteld product dat aan alle kwaliteitseisen voldoet, op het afgesproken moment geleverd. Bij Dumaco streven wij ernaar dat elk product dat één van onze productielocaties verlaat aan alle kwaliteitseisen voldoet, dit komt ook terug in onze slogan: Every Part Counts! Maar dat gaat niet vanzelf, kwaliteitsbeheer in het gehele productieproces is daarom een van de belangrijkste prioriteiten.

In dit artikel informeren wij u graag  over de wijze hoe wij de kwaliteit van onze productie controleren en waarborgen.

Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole is een proces dat gedurende de looptijd van een project continue wordt uitgevoerd. Ieder bewerkingsproces binnen Dumaco bevat vooraf opgestelde kwaliteitsprocedures en controlemomenten. Het project proces wordt door onze medewerkers constant gecontroleerd aan de hand van deze kwaliteitsprocedures. Controle vindt dus niet alleen plaats op het eindproduct maar al gedurende de verschillende fasen in het voorbereidings- en bewerkingsproces. Omdat Dumaco in staat is vrijwel alle denkbare bewerkingen en zelfs assemblage in eigen huis uit te voeren, zien wij een toename in de levering van samengestelde producten en sub-assemblees. Juist bij dit soort leveringen, van meer complexe en samengestelde producten, is kwaliteitscontrole gedurende het productieproces essentieel. De kwaliteit van het totaalproduct wordt immers bepaald door de constante kwaliteit van elk afzonderlijk onderdeel.

Kwaliteitsaudits

meetkamer
Onze meetkamer

Behalve controle en borging tijdens productieprocessen voert Dumaco ook met grote regelmaat interne kwaliteitsaudits uit. Dan kijken we vooral naar het eindproduct en op welke manier (processen) tot stand zijn gekomen. Voldoet het product aan alle gestelde eisen of zijn er alsnog procesmatige verbeteringen door te voeren?  Hierdoor worden ook zeer kleine onnauwkeurigheden in een vroeg stadium ontdekt en indien noodzakelijk hersteld. Bovendien kunnen we door het proces te onderzoeken soms voordelen op het gebied van efficiëntie ontdekken en doorvoeren. Naast de meer reguliere manier van het afnemen van audits op het gebied van kwaliteit beschikt Dumaco Montfoort over een high-end meetkamer waar o.a. gebruik wordt gemaakt van een geavanceerde FARO 3D meetarm met een meetbereik van maar liefst 4 meter.

Beoordelingsronde

Voordat een product naar de klant gaat onderwerpen we het product aan een laatste beoordelingsronde. Het is dus mogelijk dat een product alsnog wordt afgewezen voorafgaand aan verzending naar de klant. In dit ongebruikelijke geval gaan wij over tot herbewerking en doen wij er alles aan om dit afgekeurde product zo spoedig mogelijk te corrigeren. Producten die niet aan de kwaliteitsnormering van Dumaco voldoen worden niet uitgeleverd.

Hoe voeren wij kwaliteitscontrole uit?

kwaliteitscontrole-dumacoDe toewijding van ons team aan de kwaliteit van het eindproduct kent geen grenzen. Onze machines voldoen aan de hoogste standaard. We hanteren strikte kwaliteitsbeheerprotocollen en maken hierbij geen onderscheid bij de verschillende soorten opdrachten. Van de meeste eenvoudige ontwerpen in grote series tot op maat gemaakte complexe ontwerpen per stuk, alle projecten volgen dezelfde kwaliteitseisen. Deze kwaliteitseisen komen ook tot uiting in de certificeringen waarover Dumaco Montfoort beschikt. Het kwaliteitsmanagement is gebaseerd op het welbekende ISO 9001:2015 systeem, de lasactiviteiten worden uitgevoerd onder de gecertificeerde norm NEN-EN-ISO 3834-2 (uitgebreide kwaliteitseisen voor smeltlassen) en het EN 15085-2 CL2 certificaat (railway toepassingen) en last but not least heeft de Dumaco Montfoort vestiging ook het EN 1090-1 EXC.3 certificaat tot haar beschikking.

We zorgen ervoor dat alle betrokkenen van een project kennis hebben van de kwaliteitsnormen en bijzonderheden in het proces. Dit zorgt voor consistentie in elke fase van het proces. Het kwaliteitsbeheer binnen Dumaco is niet alleen ontworpen om onnauwkeurigheden en fouten te voorkomen of te minimaliseren, het heeft ook effect op de verbetering van doorlooptijden en de continuïteit van toekomstige projecten.  Onze mensen doen er alles aan om uw product naar tevredenheid af te leveren. Every Part Counts.