BEEK Pizzaovens kiest voor een samenwerking met Dumaco

Dumaco en pizza’s bakken, het lijkt een gekke combinatie maar dat is het niet. Dumaco Oss levert sinds begin 2020 het plaatwerk voor hout gestookte pizza-ovens aan BEEK Pizzaovens. Het bedrijf kocht de pizza-ovens eerst in Portugal in, maar door corona werden de materialen moeilijk leverbaar. Zodoende kwamen ze bij Dumaco uit.

Hout gestookte pizza-ovens

BEEK Pizzaovens verkoopt hout gestookte ovens om pizza’s mee te bakken en verzorgt daarnaast ook pizzabakken op locatie, bijvoorbeeld op feestjes. Een hout gestookte oven heeft als voordeel snel op temperatuur te zijn en de warmte lang vast te houden. In 90 seconden zijn de pizza’s op steen gebakken, bij een temperatuur van 350 graden Celsius. Naast pizza’s is het ook mogelijk er andere gerechten op te bereiden, zoals lasagne en heerlijke broodjes. De hout gestookte oven zorgt voor een nieuwe manier van buiten koken.

De pizza-ovens van BEEK zijn handgemaakt en vervaardigt uit de allerbeste materialen. Toen de levering van deze materialen bemoeilijkt werd door corona, kwam het bedrijf in gesprek met Dumaco Oss, aangezien dit bedrijf uit de buurt komt. Na vele bezoeken en gesprekken is er een informele samenwerking ontstaan – met een mooie hout gestookte pizza-oven als eindproduct.

Van plaatwerk tot prototype

Het prototype pizza-oven was gemaakt met laswerk. Deze techniek brengt hoge kosten met zich mee en lassers zijn op het moment schaars. Dus stelde het Dumaco team voor om de pizza-ovens te gaan produceren met andere bewerkingstechnieken. Na akkoord van de klant kon het engineeringproces beginnen.

De vakmensen van Dumaco maken eerst een ontwerp met behulp van parametrische software. Dit garandeert dat de onderdelen perfect in elkaar passen. Vervolgens wordt het plaatwerk geproduceerd door lasersnijden en walsen en daarna zet de klant de ovens zelf in elkaar. Dumaco heeft ook de onderstellen geproduceerd waar de pizza-oven op staat. Dit maakt de pizza-ovens mobiel, wat handig is voor het op locatie bakken van de pizza’s!

Verbeteringen en uitbreiding

Aan de hand van het prototype zijn nog enkele wijzigingen gedaan om het produceren en assembleren te vereenvoudigen. Er moest bijvoorbeeld rekening gehouden worden met isolatie en de stenen die in de oven komen te liggen bij het bakken. Toen iedereen 100% tevreden was, is gestart met de serieproductie. Dumaco heeft direct zelf twee pizza-ovens aangeschaft die medewerkers mogen gebruiken als ze een feestje hebben. Doordat de pizza’s in 90 seconden gebakken zijn, is het product ook goed te gebruiken bij grote(re) groepen.

Het was een zeer interessant project om aan te werken; bij nul beginnen en dan een zo goed en mooi mogelijk product neerzetten. Door slim te produceren heeft ook de klant hier voordeel van. Dankzij de goede communicatie hebben we in samenwerking met BEEK Pizzaovens een heel mooi product neergezet waar Dumaco trots op is. Na de eerste serie “Classico” is er ook al snel een grotere versie gemaakt, de “Grande”. Dankzij onze software kon de pizza-oven in een mum van tijd verschaald worden.

Heeft u ook vakmensen nodig voor uw project?

Neem contact op