Grootste project ooit: 1.900 RVS 316 explosiewanden voor InterDam

Onze vestiging in Oss is betrokken bij het grootste project van Dumaco tot nu toe. Voor InterDam, specialist in producten voor offshore en onshore, produceerden we in slechts veertien weken 1.900 zoutwaterbestendige wanden uit RVS 316. Deze gecertificeerde (explosie)wanden zijn gemaakt voor het creëren van een explosievrije ruimtes, waar mensen veilig kunnen werken.

Gezamenlijke effort van de Dumaco Groep

Meerdere Dumaco-vestigingen hebben bijgedragen aan dit project. “Doordat we deel uitmaken van de Dumaco Groep kunnen we grote projecten aanpakken. Voor dit project werkten we samen met Dumaco Woerden. Deze vestiging beschikt over dezelfde machines als wij. Bovendien werd de expertise van lascertificeringen en documentatie door Woerden verzorgd. Ook Dumaco Hardixveld-Giessendam en Dumaco Varsseveld waren erbij betrokken,” aldus Jorg Blankers, vestigingsmanager bij Dumaco Oss.

Ondanks de grootte van de klus, was de totale levertijd slechts veertien weken. Dat is te danken aan de medewerkers van de betrokken Dumaco-vestigingen. Ongeveer veertig vakmensen hebben fulltime aan dit mooie project gewerkt.

RVS 316 wanden voor gebruik in de arctische zone

De 1.900 wanden zijn bestemd voor een LNG-project in de arctische zone. Aan ons de taak om de wanden te voorzien van een damwandprofiel en deze te lasersnijden in de juiste hoogtes (1700 mm tot 6000 mm) en plaatdiktes (2 mm tot 8 mm). In totaal werd er 350 ton aan RVS 316 gebruikt. Dumaco koopt de platen op de juiste lengte in, vervolgens lasersnijden we de platen en zetten we het juiste damwandprofiel.

Ook voeren we voor dit project gecertificeerd laswerk uit. Al onze lassers ondergaan een lasproef die wordt onderzocht in een laboratorium. Dit wordt ook wel WPS genoemd. Er zijn twaalf gecertificeerde lassers voor dit project ingezet.

Ook samenwerken met Dumaco?  

Jorg Blankers: “Het bijzondere aan dit project is dat we een enorm volume in een zeer korte tijd hebben geleverd.” Wilt u ook een groot project uitbesteden aan Dumaco? We gaan graag met u de uitdaging aan! Bel ons via 0315 270 555 of laat een bericht achter op de contactpagina.

Neem contact op