Nieuwe bankjes voor het Sprengen College

Dumaco werkt al jarenlang samen met het Sprengen College, een ZMOK-school gevestigd in Wapenveld. Onze vestiging in Kampen besteedt simpel productiewerk uit aan deze school, zodat de leerlingen ervaring kunnen opdoen met verspanende werkzaamheden, zoals zagen en tappen. Dumaco levert het materiaal, de leerlingen bewerken dit en vervolgens wordt het weer teruggestuurd. Dumaco wilde graag iets terug doen voor de school. Toen we vorig jaar het verzoek kregen om nieuwe bankjes voor het schoolplein te sponsoren, aarzelden we geen moment.

Dumaco-Sprengen-1

Over het Sprengen College

De leerlingen van het Sprengen College kunnen om verschillende redenen moeilijk meedraaien in het reguliere onderwijs. De focus van het Sprengen College ligt daarom op de praktijk. Zo houden de leerlingen zich bezig met hout- en metaalbewerking, tuinbouw en voertuigtechniek. Hiermee wordt hen een passende opleiding en een zinvolle dagbesteding geboden.

Nieuwe bankjes op verzoek van de leerlingen

De leerlingenraad van het Sprengen College kwam begin 2019 tot de conclusie dat er iets essentieels ontbrak op het schoolplein. De leden van de raad verzochten het schoolbestuur daarom om bankjes te plaatsen op het plein. Het Sprengen College ging hiermee akkoord, op voorwaarde dat de bankjes tegen een stootje moesten kunnen. Dumaco werd ingeschakeld voor hulp. Daarop besloten wij om de school geen geld te doneren, maar om de bankjes zelf te produceren.

Anti-graffiticoating dankzij Kamp Coating

Dumaco werkt al jaren samen met Kamp Coating voor het poedercoaten van producten. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling en heeft inmiddels zes vestigingen door heel het land. Kamp Coating werkte graag mee aan het project voor het Sprengen College. Zij voorzagen de nieuwe bankjes van een robuuste anti-graffiticoating. Zo kregen de leerlingen nieuwe bankjes waar ze niet alleen nu plezier van hebben, maar ook in de toekomst.

Ook interesse in maatwerk van Dumaco?

Voor alle oplossingen op het gebied van plaatbewerking kunt u terecht bij Dumaco. Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten door een mailtje te sturen naar info@dumaco.com of door te bellen naar 0348-554403. Wij denken graag met u mee over een oplossing op maat!