Dumaco

Darrell: voorman zetten en buigen

Darrell: voorman zetten en buigen

Darrell is 6,5 jaar geleden begonnen met werken bij Dumaco Kampen. Darrell is momenteel voorman “zetten & buigen” en stuurt een team van 12 mensen aan. In 6,5 jaar tijd is er behoorlijk wat gebeurd. In dit artikel bespreken we hoe hij bij Dumaco terecht kwam en welke ontwikkeling hij heeft doorgemaakt.

Studie én baan

20 jaar geleden werd Darrell geboren in Swifterbant. Geïnspireerd door zijn vader, die voorman is bij een ander metaalbedrijf in de buurt, deed hij tijdens zijn VMBO studie Metaal en Techniek aan het einde van het derde jaar een snuffelstage bij Dumaco. Zo’n snuffelstage duurt een maand. Dat beviel gelijk zó goed van beide kanten dat Dumaco hem direct een contract aanbood. Darrell rondde eerst het 4e jaar van zijn studie af, waarna hij doorstroomde naar de MBO niveau 3 BBL opleiding die Dumaco hem aanbood. Voor Darrell betekende het dat hij naast zijn baan bij Dumaco, waar hij 4 dagen per week werkte, ook nog een dag naar school ging om lessen te volgen.

Van productiemedewerker tot voorman zetten en buigen

In 2012 begon Darrell als productiemedewerker in de sanitaire branche. Hij bediende verschillende apparaten en robots. Zo heeft hij bij een knipmachine gestaan, kan hij een schuurmachine bedienen, maar uiteindelijk kwam hij terecht bij  zetten en buigen. En dat is waar zijn passie ligt. Sinds februari 2019 kan hij zich met trots voorman buigen en zetten noemen.

“De continue afwisseling van verschillende producten, daar ligt de uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van het aantal zettingen. Je krijgt allerlei prototypes in handen en het is enorm leuk om elke keer weer de puzzel aan te gaan: met welk product heb je te maken en voor welke aanpak gaan we om tot het meest efficiënte en beste resultaat te komen?”

Behalve de producttechnische uitdaging is er voor Darrell ook nog de hoge mate van verantwoordelijkheid die hem aanspreekt. Hij runt inmiddels de hele afdeling buigen en zetten en is dus verantwoordelijk voor de planning, het papierwerk en het aansturen van een team van 12 man. De jongste werknemer uit zijn team is 16 en de oudste is over de 50. Dat brengt leuke afwisseling maar ook verschillende uitdagingen met zich mee.

Om te komen op het punt waar hij nu is heeft hij verschillende studies en cursussen gedaan. Eerst is hij doorgestroomd van een VMBO opleiding naar de MBO niveau 3 BBL opleiding en een paar maanden geleden rondde hij nog een cursus praktijkbegeleiding af. Dit kan hij in zijn functie als voorman goed gebruiken.

Ambitie

Stilzitten doet Darrell zeker niet. Hij wil zich blijven ontwikkelen en naast zijn werk als voorman werkt hij ook vaak met robots. Hoogstwaarschijnlijk staat er ook voor komend jaar een cursus programmeren op gebied van robotica op de planning. Dat is meteen de richting waarin hij graag verder wilt groeien: programmeren en robotica. Bij Dumaco is er altijd de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, dat spreekt hem erg aan.

Zou  jij willen weten hoe een baan bij Dumaco er voor jou uit zou zien? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie!  www.dumaco.com/werken-bij/