Dumaco

Stefan: eindcontroleur koper én BBL’er

Stefan: eindcontroleur koper én BBL’er

Het begon met een bijbaan als schoonmaker in de fabriek maar sinds augustus werkt Stefan 4 dagen per week bij Dumaco Kampen. Hoe komt iemand met een opleiding tot facilitair leidinggevende uiteindelijk in de plaatwerkindustrie terecht? We spreken Stefan over zijn achtergrond en hoe hij zijn toekomst binnen Dumaco voor zich ziet.

Metaal zit in de familie

Stefan is 18 jaar en werkt sinds 2,5 maand als BBL’er (Beroeps Begeleidende Leerweg) bij Dumaco. Dat houdt in dat hij 4 dagen per week werkt bij Dumaco en een dag per week de niveau 3 opleiding plaatwerk volgt. Binnen Dumaco leer je als BBL’er verschillende machines te bedienen en word je in eerste instantie multidisciplinair ingezet voordat je je ergens in specialiseert. Op het moment werkt Stefan als eindcontroleur op de koperafdeling, iets dat hem heel goed bevalt.

“Eindcontroleur koper” was niet het eerste dat Stefan riep als hem gevraagd werd wat hij later graag zou willen worden. Dat antwoord had zelfs helemaal niets met plaatwerk of metaal te maken. Hij dacht eerder kok te worden of iets in de facilitaire dienstverlening. Hoe hij er uiteindelijk ingerold is heeft voornamelijk te maken met zijn vader die directeur is van een metaalbedrijf. Vol passie zag hij zijn vader in deze rol, waardoor Stefan geïnspireerd raakt in de metaalwereld.

BBL'er Stefan Dumaco eindcontroleur koper

Werken bij Dumaco als BBL’er

Stefan is blij dat hij zo bij Dumaco aan de slag kon. Hij houdt ervan om zijn handen uit de mouwen steken en deze combinatie tussen werk en studie is voor hem dan ook ideaal. Hij gaat met heel veel plezier naar het opleidingsinstituut en met nog meer plezier aan het werk bij Dumaco. Door wat je leert direct in de praktijk toe te passen ontwikkel en leer je sneller en beter. De afwisseling en de verantwoordelijkheid die hij krijgt in zijn werk, bijvoorbeeld als eindcontroleur koper, bepalen zijn werkplezier. Daarnaast is de sfeer bij Dumaco erg goed. Hij vindt zijn collega’s leuk en iedereen gaat op een ontspannen en positieve manier met elkaar om.

Behalve vanuit zijn opleider is er ook goede begeleiding vanuit Dumaco. De voormannen van de verschillende afdelingen zijn heel goed in hun werk: ze communiceren duidelijk, hebben vergaande specialistische kennis, begeleiden je goed en zorgen ervoor dat je het beste uit jezelf haalt. Je merkt dat ze zeer gedreven zijn en vakkundig te werk gaan en dat stimuleert iedereen om voor het allerbeste resultaat te gaan.

Ontwikkelmogelijkheden

De komende jaren zit Stefan bij Dumaco zeker goed. Het bedrijf is leuk en hij heeft genoeg uitdaging en afwisseling in zijn werkzaamheden. Aangezien hij nog niet lang bij Dumaco werkt is hij van plan om in maart naar de ESEF beurs te gaan, waaraan Dumaco deel zal nemen. Hij heeft als doel om tijdens dit bezoek zijn collega’s en het bedrijf nog beter te leren kennen.

Stefan vindt het belangrijk dat er ook in de toekomst doorgroeimogelijkheden zijn en dat hij zich kan blijven ontwikkelen. Dat laatste zie je ook terug in zijn behoefte om duidelijke en directe feedback te krijgen en te horen wat eventuele verbeterpunten zijn. Zijn wens is dan ook om, door middel van korte terugkoppelingsgesprekken, elke afdeling waarop hij werkt zo goed mogelijk te leren kennen. Op die manier vergaart hij steeds meer specialistische kennis en wordt hij steeds beter in het vak. Zo kan hij een positieve bijdrage leveren aan Dumaco en kan het hele bedrijf groeien.

Hoe zou een baan bij Dumaco er voor jou uitzien? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie