Samenwerking met Ovivo

We spraken over de samenwerking met Sjoerd van der Mark, één van de contacten van Dumaco bij Ovivo en al sinds 1988 salesmanager. Het is zijn eerste baan sinds zijn diensttijd en heeft altijd bij Ovivo gewerkt. Sjoerd is getrouwd en heeft twee kinderen. Samen met Jorg Korver verzorgt hij de sales.

Ovivo Holland

Ovivo is een wereldspeler op het gebied van waterbehandeling. Er werken 50 mensen binnen de vestiging in Nederland, maar de hoofdvestiging zit in Canada. Ovivo zuivert drinkwater nog verder naar de gewenste kwaliteit, die de klant in zijn proces nodig heeft. De farmacie gebruikt bijvoorbeeld weer een andere kwaliteit als de Semiconductor/halfgeleider industrie. Daarnaast bieden ze ook de mogelijkheid om de installaties te onderhouden en services te leveren.

Ovivo is werkzaam binnen de volgende marktsegmenten:

  • Semiconductor/halfgeleider industrie (zoals ASML en NXP)
  • Farmaceutische industrie (injectievloeistoffen/ medicijn bereiding)
  • Energie (energiecentrales gebruiken stoom)
  • Ziekenhuizen (voor dialyse installaties)

Vergelijkbare bedrijfscultuur

Binnen zowel Ovivo als Dumaco zijn allemaal techneuten die trouw zijn aan de organisatie. We bieden veel mogelijkheden om een interne opleiding te volgen en je persoonlijk te ontwikkelen. Beide teams kunnen goed met elkaar schakelen, omdat er een vergelijkbare bedrijfscultuur heerst. Samen maken we zo mooie projecten.

Van tanks tot complete frames

Dumaco levert onderdelen en halffabricaten die weer onderdeel uitmaken van een compleet (eind)product. In het geval van Ovivo leveren we frames en tankjes, die gebruikt worden om de installaties op te bouwen.

De kokerframes zijn daarbij met name van RVS 304 gemaakt en op dit moment wordt er ook een ronde tank in RVS 316 gemaakt. Ondanks dat er een bepaalde standaard in de frames zit, is het altijd weer maatwerk. Wel kan het zijn dat er van hetzelfde type meerdere frames geproduceerd worden.

Voor elk frame maken we een 3D model waarbij elk onderdeel een uniek nummer heeft. Het past maar op één manier in elkaar. De kokers worden op maat gesneden ingekocht bij Dumaco ‘s Gravenpolder. Na het lassen worden de kokerframes gebeitst en gepassiveerd, dat is tevens de eindafwerking. Vervolgens worden de installaties op locatie gebracht en wordt alles geplaatst en geïnstalleerd.

In de video hiernaast vertellen John van Wieringen (hoofd technologie Ovivo) en Pieter Meinster (operationeel directeur Dumaco) over deze samenwerking.

Dumaco biedt ook ondersteuning bij de productie

Daarnaast ondersteunt Dumaco Ovivo in het produceren van (onder)delen waar intern geen mogelijkheden voor zijn en om flexibel te kunnen opschalen in productie. “Het verkrijgen van mensen is de laatste tijd lastig en zo kunnen we intern schuiven met capaciteit doordat Dumaco een deel van de werkzaamheden kan ontzorgen” aldus Sjoerd. “Er is direct contact met de sales engineers van Dumaco en zo kunnen alle projecten snel opgepakt worden. Van tanks tot complete frames worden naar wens opgeleverd. Deze samenwerking duurt nu al meer dan 10 jaar en nog steeds naar de volle tevredenheid.”

Op naar de volgende 10 jaar van samenwerking

De afgelopen 10 jaar vond de samenwerking eerst voornamelijk tussen de verkoop- en inkoopafdeling plaats. De laatste jaren is er een intensievere samenwerking ontstaan waarbij lopende projecten nu ook tussen de engineers / projectleiders onderling besproken worden. Zo bouwt Ovivo samen met Dumaco aan een toekomst waarin ze samen nog veel mooie projecten gaan realiseren binnen de Energie, Farmacie, Semiconductor en Ziekenhuizen sector. Allemaal sectoren met voldoende uitdagingen!