Dumaco Kampen breidt uit!

Dumaco blijft groeien. Zo ook onze vestiging Kampen. Zowel in capaciteit, aantal medewerkers als in oppervlakte. Recent is zelfs een nieuwe productieruimte geopend. De complete productie van een belangrijke klant is hiernaar overgebracht, net als de lasafdeling. Ver hoefde men gelukkig niet te lopen. De lassers zijn simpelweg verhuisd naar de productieruimte aan de overkant van de straat. Daar is alle ruimte voor de lasrobot en andere lasapparatuur, en ook genoeg bewegingsruimte voor de lassers om aan mooie producten te werken. Lees het hele artikel hierover op Metaalnieuws.

Steeds meer vraag vanuit de markt

De extra locatie was al een tijdje een wens vanuit Kampen. De vestiging heeft namelijk de lascapaciteit flink uitgebreid en verwacht dat deze groei een blijvende tendens is. Het plan is om de lascapaciteit zelfs te verdubbelen. Dit kan vanwege de groeiende vraag vanuit de markt. De energietransitie zorgt bijvoorbeeld voor extra werk; Kampen produceert tegenwoordig veel laadpalen voor elektrische auto’s. Deze worden grotendeels gemaakt met lasrobots. En daarvoor is dus meer ruimte nodig.

Operations Directeur Jeroen Nijsse: “We krijgen op onze nieuwe lasafdeling meer ruimte en overzicht, zo ontstaat een mooie flow. Hierdoor ontstaat er op de hoofdlocatie ook meer ruimte. Eerst vonden montage-activiteiten op verschillende plekken plaats, maar nu kunnen we deze bundelen op één nieuwe afdeling. Daar zijn we blij mee, want er is ook steeds meer vraag naar.” Extra ruimte betekent ook extra vakmensen. Inmiddels is het aantal medewerkers bij Dumaco Kampen gegroeid van 65 naar 85!

Specialist in koperbewerking

Naast lassen biedt Dumaco Kampen biedt nog veel meer bewerkingen aan. Met name koper bewerken is een USP van de vestiging. Als een van de weinige bedrijven kan het koper strip materiaal bewerken, met lengtes van 4 meter en diktes van 3 t/m 20 mm. De strips worden gekort en voorzien van gaten (door tappen, boren of frezen) en vervolgens gebogen. Hiervoor is een speciale afdeling ingericht.

Ook profiteren van de uitgebreide productiecapaciteit bij Kampen?

Neem contact op!