Dumaco

Engineering

Engineering: van werkvoorbereiding tot gehele vormgeving

Bij Dumaco zijn we niet alleen gespecialiseerd in een breed scala aan plaatbewerking, maar ook in engineering. Engineering is een cruciale stap in de totstandkoming van elk project: van werkvoorbereiding tot de hele vormgeving van producten. Onze ervaren project engineers zijn verantwoordelijk voor onder andere technisch advies, ontwerpvoorstellen, maar ook haalbaarheidsonderzoek en sterkteberekeningen. Dit doen zij voor compleet nieuwe producten, een deel van een product of het re-design van een bestaand product.

Werkvoorbereiding

Bij de werkvoorbereiding krijgen we het complete product van de klant aangeleverd en denken we mee of alles klopt, logisch is en haalbaar is in de productie. De aangeleverde digitale tekeningen worden vervolgens in onze programma omgezet naar werktekeningen, opdrachten en inkooporders.

Re-engineering

Naast werkvoorbereiding wordt er ook re-engineering uitgevoerd. Het gaat hierbij om een bestaand product waarbij we dan meedenken om het proces slimmer in te richten. Zijn er dingen waarmee we het product beter, sterker of makkelijker kunnen maken? Wat veel wordt gedaan bij re-engineering is het toevoegen van een pen-gat verbinding of graveerlijnen. Hierdoor hebben onze gecertificeerde lassers geen rolmaat nodig en kan het product toch heel nauwkeurig en snel worden gemaakt.

Ook lasergericht ontwerpen zorgt voor slimme verbindingen tussen lasergesneden plaat, buis en kokers waardoor doorlooptijden verkort kunnen worden. Het nummeren van onderdelen zorgt er eveneens voor dat het product sneller en efficiënter in elkaar gezet kan worden. Re-design kan ook kleine veranderingen inhouden om de maakbaarheid van het onderdeel te verbeteren.

Een aantal voorbeelden van samenwerkingen en mogelijkheden waarin wij hebben meegedacht/kunnen meedenken op het gebied van engineering:

Request a quotation

Standard quotations are always issued within 24 hours
Advies op maat voor uw situatie
De beste prijs-kwaliteitverhouding
Request a quotation

De voordelen van engineering bij Dumaco

Complete engineering van A-Z

Re-engineering voor een kwalitatief beter product

Snelle werkvoorbereiding door gebruik van diverse CAD-pakketten

Partner in (grote) projecten

PED gecertificeerd

Sterkteberekeningen

Korte doorlooptijd van projecten

Elk ontwerp optimaal produceren met de meest geschikte techniek

(Sparring)partner bij projecten

Bij Dumaco zijn we het liefst een echte (sparring)partner voor onze klanten. Binnen onze eigen engineersafdeling heeft iedere project engineer zijn eigen expertise in een product-marktcombinatie. Hierdoor kunnen we u als partner het juiste advies geven en meedenken in het ontwerp en de uitvoering van uw project, ook op het gebied van de benodigde certificeringen zoals PED en ISO 1090. Hoe eerder we betrokken worden bij een project, hoe meer we kunnen toevoegen en meedenken. Door vooraf zoveel mogelijk informatie af te kaderen,  komen we minder snel voor verrassingen te staan.

Vormgeving, ontwerp en optimalisatie van uw product

Het team van engineers optimaliseert de aangeleverde tekeningen waarbij gekeken wordt naar de beschikbare technieken met als resultaat een kwalitatief beter product tegen een scherpe prijs. Ook wordt er door engineers naar bestaande lasmallen en processen gekeken om te achterhalen wat verbetert kan worden om zo efficiënter te produceren. Ten slotte kunnen de engineers ook uw idee omzetten in een succesvol eindproduct of project dat voldoet aan de ontwerpeisen met de juiste certificering en sterkteberekeningen. Doordat we het hele proces van ontwerp en inkoop tot oplevering en certificering in eigen beheer hebben, kunnen we elk product optimaal produceren met de meest geschikte techniek en een korte doorlooptijd.

Engineering van A tot Z bij Dumaco

Door onze jarenlange ervaring in engineering en productontwikkeling te combineren met onze kennis over plaatbewerking en gekwalificeerde vakmensen vinden we vrijwel voor elke uitdaging een oplossing. Hierbij kunnen we verschillende onderdelen assembleren tot een eindproduct, opgebouwd uit eigen geproduceerde delen, of in combinatie met toegeleverde producten. Dankzij de zeven vestigingen van Dumaco kunnen we een totaalpakket voor alle bewerkingen en metaalsoorten aanbieden.

3D-tekeningen

Voor het ontwerp en vormgeving van producten gebruikt Dumaco onder andere SolidWorks en Spaceclaim. Hierin worden niet alleen de 3D-tekeningen en werkplaatstekeningen (mechanische 3D-tekeningen) gemaakt, maar het bevat ook koppelingen met het ERP systeem en met de snij- en zetmachines. Hierdoor weten we precies wat er nodig is om het product te maken en kunnen snel de benodigde materialen bestellen waardoor er sprake is van een korte doorlooptijd.

Onze engineers maken regelmatig (onderdelen voor) onder andere:

(Druk)vaten
Skids
Beugels en steunen
Trechters
Leidingwerk
Complete constructies

Certificeringen

Wij hebben jarenlange ervaring met grote internationale projecten. Hiervoor zijn we volledig ingericht op het verwerken van gecertificeerde materialen door gecertificeerde lassers. De engineers hebben het PED H/H1 certificaat behaald waardoor ze drukvaten mogen ontwerpen en bouwen en precies weten waar zo’n drukvat aan moet voldoen. Voor een drukvat zit er bijvoorbeeld al een groot verschil in de PED-certificering wanneer er gas of vloeistof in gaat.

Daarnaast kunnen we de producten leveren met de hele papierwinkel die bij gecertificeerde) projecten gevraagd wordt. Dit varieert van een set materiaalcertificaten en laskwalificaties tot complete databoeken inclusief de PED-certificering met een notified body.

Onze lassers zijn gecertificeerd volgens:

  • EN 9606-1
  • ASME IX
  • AWS D1.6

Als bedrijf zijn we gecertificeerd volgens:

  • ISO 1090
  • ISO 9001:2015
  • ISO 3834
  • EN 14732