Draaien en frezen bij Dumaco: gerobotiseerde manloze productie

Het uitbesteden van draaien en frezen bij Dumaco kan u diverse voordelen bieden. Door de snelheid en nauwkeurigheid van onze CNC-machines in ons uitgebreide machinepark heeft u er baat bij om onder andere grote productseries door Dumaco te laten produceren. Ook enkelstuks behoren tot de mogelijkheden. Bij de productie maakt Dumaco gebruik van gerobotiseerde manloze productie. Diverse CNC-machines van Dumaco zijn namelijk gekoppeld aan geavanceerde robotsystemen. Hierdoor is het ook mogelijk om ’s nachts uw productie door te laten draaien. Meer weten over de mogelijkheden van CNC draaien en frezen bij Dumaco? Lees dan verder of neem direct contact op!

CNC draaien bij Dumaco

Dumaco heeft in totaal 20 moderne CNC-draaibanken in haar bezit. U kunt gebruik maken van dit uitgebreide machinepark. Grote draaiseries uitbesteden bij Dumaco heeft als grote voordelen dat het nauwkeurig en snel is. Hierdoor kunnen wij de productie van uw producten altijd tegen een scherpe prijs aanbieden.

De mogelijkheden van CNC draaien bij Dumaco

Het is mogelijk om relatief complexe producten te bewerken met een draaibank. Onze moderne machines hebben namelijk verschillende gereedschapsopties, spindelopties en snelheids- en vermogensmogelijkheden. Daarnaast beschikken alle CNC-draaimachines over gereedschapshouders, waarin veel gereedschappen van verschillende afmetingen en vormen opgeslagen kunnen worden voor verschillende toepassingen. De maximale draaidiameter voor volledig geautomatiseerd draaien is 290 mm en de minimale draaidiameter is 10 mm. De grootste diameter op een niet volledig geautomatiseerde draaimachine is 900 mm.

Uitgelichte draaimachine: Okuma LT300M Twin Star

De Okuma LT300M Twin Star is een moderne CNC-draaibank. Dumaco heeft deze draaimachine uitgerust met een robot voor de belading en ontlading. De robot kan een werkstukgewicht van 80 kg handelen met een maximale diameter van 290 mm. Volledig manloze productie behoort dus tot de mogelijkheden met deze machine! Verder maakt deze machine gebruik van een Esprit CAD-CAM systeem. De Okuma LT300M Twin Star is uitermate geschikt voor grote series, denk daarbij aan 500 tot 1.000 stuks.

De Okuma LT300 heeft links en rechts een klauwplaat waar een product gedraaid kan worden. Het is dus mogelijk om twee producten gelijktijdig te bewerken. Een andere optie is het bewerken van opspanning één van een product op de linker klauwplaat en de tweede opspanning op de rechter klauwplaat. De rechter klauwplaat verplaatst zich dan helemaal naar links en pakt het gedraaide deel over. Vervolgens plaatst de robot een nieuw zaagstuk in de linker klauwplaat. Gelijktijdig wordt dan links de eerste bewerking uitgevoerd en rechts de tweede kant van het product. Bij de laatste variant komt het product er helemaal gereed van af.

LT300 Okuma Dumaco

CNC frezen bij Dumaco

Net als draaibanken kunnen freesbanken horizontaal of verticaal worden ingezet, afhankelijk van de tolerantie en het gewicht van het werkstuk. Ook op het gebied van frezen beschikt Dumaco over meerdere moderne CNC-machines waarmee we u de mogelijkheid bieden om enkelstuks, grote productseries en/of productseries waarbij hoge nauwkeurigheid wordt geëist, uit te besteden.

De mogelijkheden van CNC frezen bij Dumaco

Dumaco beschikt over 5-asssige CNC-freesmachines waarmee verschillende vormen, gaten en sleuven in het werkstuk kunnen worden gefreesd. Deze 5-assige machines bieden veel verschillende mogelijkheden om het gewenste onderdeel volgens de exacte specificaties in één opspanning te frezen. CNC frezen biedt dus oplossingen voor meer complexe onderdelen, zoals motoronderdelen, aangepaste gereedschappen en ingewikkelde machineonderdelen.

Uitgelichte freesmachine: Hedelius Acura 65

De Hedelius Acura 65 is een nieuwe 5-assige freesmachine. Hij wordt met en Esprit CAD-CAM pakket aangestuurd. Dumaco heeft deze hoog nauwkeurige machine gekoppeld aan een Indumatik 120 palletwisselsysteem. Daardoor kan de machine volledig geautomatiseerd te werk gaan. De productiecapaciteit van deze machine kan daardoor sterk worden uitgebreid!

Acura-65-Hedelius-Dumaco

Meer info? Neem contact op!

Voor meer informatie over draaien, frezen en onze machines kunt u altijd contact met Dumaco opnemen! Onze medewerkers zijn zeer deskundig en helpen u graag verder.