Dumaco

Sander: de sterke man bij Dumaco

Sander: de sterke man bij Dumaco

Sander van Zutphen werkt inmiddels al 11 jaar bij Dumaco Oss. Hij is destijds via school hier gekomen. Momenteel is hij veel aan het kanten. Dat is uitdagend werk: “Netjes werken, opletten en uiteindelijk een mooi product afleveren voor de klant.” Het leukst vindt hij de afwisseling op werk. “Ik mag veel dingen maken. Ze gunnen me ruimte om mezelf te ontwikkelen.” Sander wil uiteindelijk dan ook alles kunnen bedienen binnen Dumaco. Hij zou graag nog als laseroperator aan de slag gaan. Dat is een van de weinige machines waar hij nog niet op ingewerkt is. Over vijf jaar ziet Sander zichzelf nog steeds werken bij Dumaco. “Ik heb het altijd naar mijn zin. Leuke collega’s en lekker dichtbij met de auto.”

De sterkste man van Dumaco… en Nederland!

Naast zijn werk bij Dumaco heeft Sander nog andere ambities: hij wil de sterkste man van Nederland worden. Daar traint hij dan ook hard voor. Hij is 6 dagen in de week, 4 uur per dag in de sportschool te vinden. En dat al 9 jaar lang. “Dit kost veel energie, maar levert ook veel energie op! Een dag trainen kan niet. Als de tegenstander wel traint, sta je al met 1-0 achter.” Hij heeft er al wat prestaties op zitten. Zo werd hij bij zijn allereerste wedstrijd meteen al de Sterkste Jutter. De huidige Nederlands Kampioen (Kelvin de Ruiter) kwam toen naar hem toe om te zeggen dat hij het super had gedaan. Dit gaf Sander een boost om nog meer te trainen en meer wedstrijden te doen.

Dumaco: great place to work

Steun vanuit Dumaco

Dumaco sponsort Sander bij zijn wedstrijden. Dat is te zien op bovenstaande sportkleding. “Ik vroeg eerst voor de grap of ze strongman kleding kunnen maken. Ik kreeg als grap terug dat die niet in mijn maat te maken zijn. Later hebben we toch nog een gesprek gevoerd en toen is besloten mij vanuit Dumaco te sponsoren.”

Naast kleding sponsort Dumaco ook materiaal voor zijn trainingspullen. Deze last, kant en stelt Sander vervolgens zelf samen bij Dumaco Oss. Soms traint Sander ook met apparatuur van een veel groter kaliber. Zo heeft Sander een Dumaco vrachtwagen getrokken van wel 18 ton (zie foto hiernaast)! Naast vrachtwagens wil hij ook nog treinen gaan trekken bij het komende NL treintrekken. Dumaco wenst Sander veel succes.

Ook bij Dumaco aan de slag?

Hoe zou een baan bij Dumaco er voor jou uitzien? Bekijk hieronder onze vacatures of stuur een open sollicitatie