Dumaco

Vaste leverancier van ISM

Dumaco is vaste leverancier van ISM

Dertien jaar terug is Kees Mol begonnen met ISM Machinery in de schuur van zijn ouders. In 2017 ging hij voor nieuwbouw in Goes en nam ook zijn eerste werknemer in dienst. Inmiddels zijn ze met 12 mensen aan het werk en maken maatwerk machines voor in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook prefab verwerkingslijnen. Dumaco is daarbij de vaste leverancier voor zowel plaat- als buiswerk en denkt mee in het verbeteren en stroomlijnen van de processen.

Begin ISM

Als ZZP’er verhuurde hij zich veel aan 3e partijen en collega bedrijven en werkte vanuit de schuur van zijn ouders. Hier heeft hij veel projecten gerealiseerd. Kees heeft zichzelf 3D tekenen aangeleerd. Dit was voor veel bedrijven een voordeel en kon hierdoor eigen producten maken en leveren. In 2017 werd de schuur toch echt te klein en heeft ISM gekozen voor nieuwbouw in Goes. Met het aannemen van Corné als engineer kreeg Kees meer tijd om praktisch aan de slag te gaan. Corné bereidde al het werk voor en tekende de vraag van de klant uit. Daarna is ISM hard gegroeid en op dit moment zijn er 12 mensen in dienst.

Food machinery en Prefab machinery

De basis is altijd de voedingsmiddelenindustrie, maar inmiddels zijn ze ook actief in productielijnen om hout skeletbouw wanden te maken. Zowel de food als de prefab worden qua sector bedient vanuit de fabriek, maar wel via aparte lijnen.

  • De machines voor voedselverwerking zijn vooral gericht op de AGF (groente en fruit) sector. In de voedingsmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan de eindproducten en dus ook aan de machines in het productieproces. Alle producten worden daarom op wens van de klant samengesteld.

  • De prefab verwerkingslijnen zijn juist standaard lijnen en wordt steeds vaker toegepast. Op dit moment zijn ze daarom bij ISM ook druk bezig met de automatisering van de productie van prefabwand- en dakelementen.

Dumaco als vaste leverancier

De samenwerking met Dumaco is al heel lang van kracht, toen het nog TLC / ITM was. Het is een bedrijf dat in de buurt zit en waar ISM altijd snel materialen kan halen en goed geholpen wordt voor het plaatwerk. Ook nu ze groter zijn gaat het goed en is Dumaco de vaste leverancier voor zowel plaat- als buiswerk. De snelle levering en hoge kwaliteit zijn doorslaggevend geweest om bij Dumaco in te kopen en te blijven inkopen.

Een goede meedenkende partij

Naast het inkopen van de materialen denken de medewerkers bij Dumaco mee bij de aangeleverde tekeningen en opdrachten. “We sturen onze tekeningen toe en weten dat het dan goed komt. Wanneer het toch niet klopt, krijgen we automatisch vragen om het wel goed op tekening te krijgen.” In het verleden is er tussen beide partijen ook regelmatig overleg geweest om de tekeningen van ISM Machinery te verbeteren en de processen te stroomlijnen zodat het sneller behandelt kan worden bij Dumaco en de juiste dingen snel geleverd kunnen worden.

Toekomst

Kees vindt dat elke nieuwe uitdaging van hun klanten het werk heel leuk maakt. Voornamelijk het stukje ontzorgen van de klant in alle fasen van een project. “Laatst hebben we een turn-key project opgeleverd voor een klant in de uienindustrie. Dat is waar ik energie van krijg,” aldus Kees Mol.

“Ook naar de toekomst gekeken willen ze met plezier blijven werken en mooie machines maken. Uiteraard willen we groeien, maar we focussen meer op de kwaliteit. Als iets goed is, dan komt groei automatisch. Wel gaan we aanbouwen aan de achterkant en komt er een nieuwe montagehal waar we ook in kunnen testen en de machines op kunnen slaan. Zo leggen we de lat steeds hoger.”