Lars’ weg naar vakmanschap bij Dumaco

Lars is 22 jaar en inmiddels 5 jaar werkzaam bij Dumaco Oss. Hij woont in Berghem en is daar actief betrokken bij het bouwen van carnavalswagens. Ook maakt hij deel uit van het leidinggevende team bij de scouting. Via school kwam Dumaco Oss op zijn pad, waar hij uiteindelijk zijn plek vond. Al van jongs af aan had hij de wens om hetzelfde werk te gaan doen als zijn vader, die werkzaam is in de bouwsector. Zijn eerste werkervaring deed hij op bij een bedrijf dat zich specialiseerde in groot staalwerk. Hij ontdekte dat dit niet helemaal zijn roeping was.

Start bij Dumaco

Het idee om bij Dumaco Oss aan de slag te gaan, sprak Lars enorm aan, zowel wat betreft de werkzaamheden als het bedrijf zelf. Hij nam zelf het initiatief en kwam in contact met John, de stagebegeleider bij Dumaco. In de beginperiode concentreerde hij zich voornamelijk op afbramen en diverse taken. Hierdoor kon hij niet direct zijn draai vinden. Hoewel de school het had beloofd, ontbrak de support die Lars nodig had en bleef de focus voornamelijk op het werk liggen. Dat veranderde toen er behoefte was aan een zethulp. Dankzij regelmatig vragen kreeg Lars ook de kans om daadwerkelijk te lassen.

Van afbramer tot lasser

Vijf jaar groei bij Dumaco Oss

Na een positief gesprek met Maarten en John, kreeg Lars de kans om de open positie in te vullen. Nu, na vijf jaar dienstverband, heeft hij zich ontwikkeld van afbramer tot lasser. Collega Hans heeft een cruciale rol gespeeld in zijn vooruitgang. Lars werkte zij aan zij met Hans, die hem intensief begeleidde en veel kennis bij heeft gebracht over lassen. Hij voldoet nu met zijn laswerk aan de hoge eisen van zijn klanten en gaat hier ook op bezoek om kennis te delen en de kwaliteit te ervaren. Soms gaat hij zelfs naar de klant voor training over een mal, waar hij dan zowel las- als zetwerk uitvoert.

Efficiënte coördinatie en toekomstige ambities

Naast zijn laswerkzaamheden zorgt Lars ervoor dat alle producten van zijn afdeling op tijd bij de klant zijn. Hij coördineert de planning van zijn afdeling en draagt zorg voor een soepele uitvoering ervan. Ondanks zijn oorspronkelijke plan om na het afronden van zijn opleiding te vertrekken, besloot hij toch te blijven, en op dit moment is hij zeer tevreden. Lars koestert de wens om verder door te groeien, maar voor nu vindt hij zijn huidige werk nog te leuk.