Luc: onze enthousiaste junior accountmanager

Luc werkt momenteel al 2,5 jaar bij Dumaco, vanuit de vestiging in Kampen. Binnen het bedrijf vervult hij de rol van junior accountmanager, waarbij hij zowel onderweg is als op de vestiging werkzaamheden verricht. Luc is 23 jaar oud en komt uit een groot gezin, waar hij opgegroeid is met veel gezelligheid om zich heen. In zijn vrije tijd komen er regelmatig vrienden langs en klust hij graag aan zijn Golf 1 Cabrio. Momenteel staat deze auto in de spuitcabine om een nieuwe kleur te krijgen, zodat hij volgende zomer weer klaar is om in te gaan toeren.

Van schoonmaakmiddelen naar koperen producten

Luc komt oorspronkelijk uit een totaal andere branche, waar hij zich bezighield met de verkoop van schoonmaak- en impregneermiddelen, en waarbij hij voornamelijk onderweg was. In deze eerdere functie werkte hij zelfstandig, zonder directe collega’s.

Binnen Dumaco, is de functie van accountmanager een teamgerichte rol met tal van collega’s die hem op verschillende expertises kunnen ondersteunen. Dit was de reden waarom hij besloot te solliciteren op een openstaande functie binnen het bedrijf. “Ik vind het een leuke functie, omdat het een combinatie biedt van zowel binnen- als buitendienst taken. Binnen deze rol onderhoud ik een aantal relaties voor Dumaco Kampen, houd ik mezelf bezig met nieuw business en vertaal ik de wensen en behoeften van deze klanten naar producten.” 

Binnen de vestiging Kampen heeft Dumaco een grote afdeling gespecialiseerd in koperen producten voor voornamelijk stroomgeleiding. Hier is Luc gestart, maar nu houdt hij zich ook steeds meer bezig met samengestelde producten uit plaat. Deze zijn vaak complexer en worden meer volgens de wensen van de klant samengesteld. Om deze projecten succesvol af te ronden kan hij terugvallen op zijn ervaren collega’s, zowel op kantoor als in de fabriek.

Blijven ontwikkelen voor een bredere kennis

In de komende periode wil Luc zich verder ontwikkelen in zijn functie. Dumaco biedt hiervoor volop kansen, zowel lokaal bij de vestigingen als Dumaco breed. Onlangs is hij begonnen met een HBO opleiding technische bedrijfskunde op het Windesheim in Zwolle, omdat hij veel interne processen moet begeleiden. Deze opleiding stelt hem in staat om een breder begrip te krijgen van de interne werking van het bedrijf, waardoor hij zijn collega’s en klanten nog beter kan ondersteunen.

“Wat me echt enthousiast maakt, is wanneer we steeds meer voor onze klanten kunnen betekenen. Dit kan zijn uitbreiden in termen van mogelijkheden, maar ook het aantal producten dat we aanbieden. In dit proces onderhoud ik veel telefonisch contact en maak ik af en toe persoonlijke bezoeken om alle lopende zaken te bespreken en actief mee te denken over projecten. Hierbij kijken we dan naar de technische haalbaarheid, mogelijkheden voor verpakking en de gewenste leverdata.”

Positieve werkomgeving

“Op verjaardagen vertel ik graag dat ik met veel plezier bij Dumaco werk, voornamelijk vanwege de uitgebreide mogelijkheden die we kunnen bieden om producten te maken. Dit leidt uiteindelijk tot mooie artikelen die we samen met al onze vakcollega’s creëren. De goede en gemoedelijke sfeer die heerst op zowel de werkvloer als op kantoor helpt hier zeker aan mee!”

Dumaco: Great place to work