Erik is gespecialiseerd in het RVS-lassen van constructies

Een nauwkeurige lasser, dat is Erik. Hij werkt inmiddels al 8 jaar als lasser, eerst bij het toeleveringsbedrijf VSMI dat later door Dumaco is overgenomen. Erik is begonnen met robotlassen van spoelbakken waarna hij de overstap maakte naar RVS-constructie lasser. Tegenwoordig werkt hij op een afdeling waar ze spoelbakken in keukenbladen lassen.

Van de bouw naar metaal

Erik is vanaf zijn 16e gaan werken en begonnen in de bouw. Hij woonde in de omgeving Utrecht, maar is voor de liefde verhuisd naar Varsseveld. Daar woont hij momenteel nog steeds samen met zijn vrouw en zoon. Via een uitzendbureau is Erik destijds in de metaal terechtgekomen. Eerst bij een ander metaalbedrijf waarna hij is overgestapt naar VSMI.

Lasser gespecialiseerd in RVS

Begin 2015 begon Erik bij VSMI als robotlasser waarbij hij voornamelijk spoelbakken maakte. Na 5 jaar koos hij voor het rvs-constructie lassen. Daar maken ze grote werkbladen voor vacuümmeer machines. Hij is gespecialiseerd in de afwerking van rvs-structuren en werkt nu op een afdeling waar ze spoelbakken in bladen lassen. En sinds enige tijd wordt er ook aan een cocktailbar gewerkt. Naast lasser is Erik ook eerste servicemonteur in de buitendienst. Zijn werkzaamheden zijn zeer divers: “Soms moet ik helpen met de planning van de afdeling, een andere keer probleemgevallen of herstelwerk oppakken en uiteraard ook gewoon laswerkzaamheden uitvoeren.”

Elke dag een andere uitdaging

Erik vertelt enthousiast over zijn werkzaamheden: “Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik ook op pad mag gaan. Bijvoorbeeld als er keukenbladen beschadigd zijn, dan ga ik voor ABK InnoVent naar de mensen toe om deze te repareren.” Daarbij vindt hij het sociale contact erg leuk en is het elke keer weer een uitdaging wat je precies tegenkomt. “Dat weet je niet altijd van tevoren, maar je moet het wel oplossen.”

Trainer van zijn zoon

In zijn vrije tijd werkt Erik graag met computers. Van helemaal niets een werkende computer maken. Daarin heeft hij zichzelf alles aangeleerd. Sinds dit jaar is hij ook begonnen als trainer en begeleider bij het voetbalteam van zijn zoon. Zelf is hij niet zo sportief, maar voor het team waar zijn zoon in zat, zochten ze een trainer. Tijdens de ledenvergadering werd de vraag in de groep gesteld en heeft Erik zich aangemeld. “Het is leuk en je krijgt ook begeleiding in het maken van de trainingen.”

Wat maakt werken bij Dumaco leuk?

“De uitdaging van het werk zelf, de verschillende dingen die je voor je kiezen krijgt, dat maakt het zo leuk om te werken bij Dumaco in deze functie!” Ook collega’s zijn erg te spreken over Erik zijn nauwkeurige laswerk!

Dumaco: great place to work