Max zoekt (proces)verbeteringen op de zetafdeling

Max Verburg is 20 jaar en woont in ’s Gravenpolder. Hij studeert momenteel Logistieke engineering aan de Breda University of Applied Sciences en loopt hiervoor stage op de zetafdeling bij Dumaco in ‘s-Gravenpolder. Via een familielid dat bij het bedrijf werkt, is hij er terechtgekomen. Toen Max tijdens een familiedag Dumaco bezocht spraken de werkzaamheden hem erg aan. Hij is begonnen als flexwerker in de avond en weekenden en doet dit nog steeds als bijbaan.

Werkzaamheden stage

Max vertelt over zijn opdracht: “In mijn stage ga ik me vooral bezighouden met het optimaliseren en verbeteren van processen op de zetafdeling. Met het oog op de groei van Dumaco. Ik kijk hierbij naar verbeteringen in de methodiek. Dus de manier van werken en de communicatie op de werkvloer. Maar ook naar verbeteringen in de lay-out, hoe staan de machines ingedeeld en is daar nog ruimte voor verbetering?”

Data gedreven onderzoek

Zijn stageopdracht is vooral een data gedreven onderzoek. Max gebruikt verkoopdata en data uit het workflow systeem om conclusies te trekken. Ook heeft hij een forecast gemaakt voor de komende jaren wat we verwachten qua werk op de zetafdeling. Daarnaast heeft hij de verschillende stromen op de werkplek en het soort werk wat er gedaan wordt visueel gemaakt.

Optimaal benutten van ruimte

Tijdens een analyse over het soort werk kijkt Max bijvoorbeeld naar de grootte van producten. Worden er juist veel kleine producten bewerkt of alleen grote? En moet er dan wel bij elke machine 4 meter ruimte overgelaten worden? Voor sommige producten is namelijk minder ruimte om de machine heen nodig. Deze ruimte kan dan voor iets anders gebruikt worden zodat alle plaatsen zo optimaal mogelijk benut kunnen worden.

Resultaten stage onderzoek

Er is op de zetafdeling al veel geoptimaliseerd de laatste tijd, het gaat dan ook echt om kleine procesverbeteringen die Max aan het einde van zijn stage zal aanbevelen. Dus wat voor elementen er verbeterd kunnen worden in de lay-out en aanbevelingen op de methodiek. Voor zijn stage heeft Max voor Dumaco gekozen omdat het een groot bedrijf in de buurt was, maar de doorslag was dat Dumaco de meerwaarde van zijn onderzoek ziet en dat er met zijn voorstellen echt wat gedaan kan worden.

 

Ook werken of stagelopen bij Dumaco? Dat kan!

Bekijk alle vacatures