Hubert en Rogier: passie voor metaal

Kanten of zetten is een van de kernbewerkingen van Dumaco. Bij deze bewerking wordt metaal omgevormd via een buiging. Dagelijks werken vele Dumaco vakmensen aan mooie projecten voor klanten in uiteenlopende industrieën. Zo ook Hubert en Rogier op de vestiging ‘s-Gravenpolder. De één is nieuw in het vak en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een vakman. De ander heeft al jarenlange ervaring en is verantwoordelijk voor het hele kantteam. Beide mannen gaan iedere dag met plezier naar hun werk. “Er is bij Dumaco altijd ruimte om het vak goed te leren. En natuurlijk ook voor een grapje tussendoor!”

In korte tijd volleerd zetter

Hubert (rechts) weet vanaf zijn VMBO al dat hij iets met metaal wil gaan doen. In 2017 is hij tijdens zijn opleiding Constructiemedewerker niveau 2 op zoek naar een stage en komt hij na een aantal telefoontjes bij Dumaco uit. Hij kan direct starten met een leer/werken-traject. Inmiddels doet Hubert Niveau 3 Allround constructiewerker en mag hij zelfs een jaar overslaan. Door zijn enthousiasme en leergierigheid is hij in zeer korte tijd een volleerd zetter geworden. Rogier (links): “Hubert is een echte aanvulling voor de zetafdeling. Hij helpt zijn collega’s en is altijd in voor een grapje. Dat komt de sfeer van het hele team ten goede.”

Wat vindt Hubert zelf het leukste aan werken bij Dumaco? “De werksfeer en de uitdagende producten. Deze zijn steeds weer anders. Je moet goed de machine kennen en je hoofd gebruiken om tot de juiste oplossing te komen voor het zetten van het product.” Talent voor metaal zit in de familie: de broer van Hubert is lasser bij een klant van Dumaco. In zijn vrije tijd sport Hubert graag, onder andere voetbal en kickboxen. Hierin kan hij veel energie kwijt.

Dumaco: Great place to work

Van een paar naar 90+ collega’s

Rogier werkt inmiddels al 21 jaar in de metaal. Hij komt uit de horeca, maar wilde toen graag wat anders. Bij Dumaco ‘s-Gravenpolder heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd en dit bedrijf zien groeien: van 5 medewerkers naar meer dan 90. Hij is nu verantwoordelijk voor de zetafdeling. Hij coördineert het werk, de mensen en houdt een oogje op de planning. Daarnaast adviseert hij de Werkvoorbereiding en Verkoop op het gebied van de maakbaarheid van producten. Samen met de directeur overlegt hij hoe het team verder kan groeien. “Ik ben trots op mijn team en kijk uit naar wat de toekomst Dumaco gaat brengen.”

Leuke extraatjes naast het werk

Er zijn bij Dumaco altijd veel activiteiten. Sinds kort is er ook een projectgroep die kleine dingen op de vestiging organiseert. Denk aan een lekker soepje tijdens de pauze of het opzetten van een fietsplan. Rogier: “Dit is erg bevorderlijk voor de werksfeer.” Hij geeft aan dat er bovendien altijd ruimte is om het vak goed te leren, met waar nodig interne of externe ondersteuning. Dat laat zijn collega Hubert al zien. Bij Dumaco zijn dan ook zowel ervaren vakmannen, als vakmannen-in-wording welkom!

Ook werken in de metaal? Dat kan!

Bekijk alle vacatures