Specialist in

Buislasersnijden

Buislasersnijden bij Dumaco

Er kan maar één bedrijf de grootste zijn in buislasersnijden. En dat is Dumaco! Op drie verschillende locaties (Oss, ‘s-Gravenpolder en Hardinxveld-Giessendam) kunnen wij uw buizen en kokers lasersnijden, met afmetingen tot 8500 mm in lengte en 256 mm in doorsnede. Wij hebben maar liefst 7 geavanceerde lasersnijmachines in huis. Ons geautomatiseerde productieproces is een garantie van korte levertijden én de hoogste kwaliteit. Of uw buizen en kokers nu van RVS, aluminium of staal zijn, bij onze experts zijn deze gegarandeerd in goede handen!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van buislasersnijden?

Download nu onze whitepaper

Onze geavanceerde machines

Trumpf

Adige LT-7: mogelijkheid om speciale profielen automatische te laden

Adige LT-8: geschikt voor kleine series

Adige LT-8.10: snel schakelen tussen verschillende producten mogelijk

Adige LT Fiber: geschikt voor grote series

Vraag een offerte aan

Standaard offertes binnen 24 uur
Advies op maat voor uw situatie
De beste prijs-kwaliteitverhouding
Offerte aanvragen

Voordelen van buislasersnijden bij Dumaco

Dumaco is dé expert op het gebied van plaatbewerking. Van lasersnijden tot (robot)lassen. Oók voor de bewerking van uw buizen en kokers! Onze jarenlange ervaring en nieuwste technologie is een garantie van kwaliteit. Wij geloven dat samenwerking de schakel is tot een goed product. Onze experts communiceren dus met u voor een goed eindproduct. Daarbij houden we rekening met een duurzaam ontwerp, waarbij wij zo weinig mogelijk materiaal verspillen.

Van ontwerp tot eindproduct

U als opdrachtgever ontwerpt zelf het product, kiest de materiaalsoort en levert het ontwerp aan als 3D-tekening. Vervolgens is het aan onze specialisten om er een prachtig eindproduct van te maken. Uiteraard denken wij continu mee over uw bewerking, ook in de ontwerpfase. Wilt u een 3D ontwerp aanleveren? Bekijk dan hieronder de voorwaarden. Neem bij vragen contact met ons op.

Bekijk voorwaarden 3D bestanden

De voordelen op een rij

Hoge nauwkeurigheid door geautomatiseerde machines

Productiviteitsvoordelen bij nabewerkingen

Snelle productie en seriewerk mogelijk

Goedkoper bij seriewerk

Buizen lasersnijden tot wel 6,5 meter lengte

Buislasersnijden

Dit is buislasersnijden

Bij het buislasersnijden worden lange metalen profielen met een laserstraal bewerkt tot een eindproduct of halffabricaat. Wij gebruiken vooral stikstof bij het lasersnijden van buizen en kokers. Dit voorkomt de vorming van een oxidehuid, wat belangrijk is als de gesneden stukken gecoat moeten worden. Het laseren met behulp van stikstof stelt ons in staat om buizen en staal met een wanddikte van 5 mm of meer te snijden.

Buislasersnijden vs. boren en zagen

Het snijden van buizen en kokers met laser biedt voordelen ten opzichte van de “traditionele” manieren, zoals zagen en boren. In feite vervangt de lasersnijtechniek meerdere handelingen, waardoor hogere snelheid en nauwkeurigheid gerealiseerd worden. De hoge productiesnelheid betekent bovendien een grote reducering van uw totale productiekosten.

Verschillende methoden buislasersnijden

Bij Dumaco kunt u op drie verschillende manieren buis laseren. Neem contact op met onze experts om te kijken welke methode het meest geschikt is voor uw project.

  • 90°-snijden. Alle contouren worden haaks (90°) op het buisoppervlak gesneden en de buis of koker roteert onder lasersnijkop door. Hierdoor ontstaat er loodrecht op de wanddikte een snede. Dit is de meeste eenvoudige en snelle manier van buizen snijden en dus zeer kostenefficiënt .
  • XY-snijden. Bij het snijden beweegt de lasersnijkop langs de X- en Y as over de koker. Hierdoor ontstaat er een snede loodrecht op het horizontale vlak. Deze methode is extra nauwkeurig, maar valt daarom ook hoger uit qua productietijd en kosten.
  • 2.5D snijden. Er wordt gebruikt gemaakt van alle mogelijk assen van de machine, inclusief het kantelen van de lasersnijkop. Dit maakt het mogelijk om contouren onder een hoek van maximaal 45° te snijden. Deze manier van buis laseren heeft wederom invloed op de snijsnelheid en de uiteindelijke kosten.

Onze buislaser machines

Adige LT8.10 Fiber – 4KW
  • Geschikt voor kleine en grote series
  • Snel schakelen tussen verschillende producten mogelijk
  • Aluminium tot 6 mm dik
Adige LT7
  • Heeft de mogelijkheid om speciale profielen automatisch te laden
  • Heeft de mogelijkheid om een groot deel van alle producten te snijden
Adige LT Fiber – 3KW
  • Geschikt voor grote series
  • Geschikt voor kleinere diameters