Specialist in

Vouwen

Toepassingen & markten

Het vouwen van plaatwerk heeft vele toepassingen. Dumaco levert vooral gevouwen producten voor de displaybouw, winkelinterieur en sanitaire toepassingen. Producten als behuizingen, vuilnisbakken en bakplaten zijn voorbeelden van toepassingen waarvoor het vouwen van metaal veel ingezet wordt.

Veelal worden onze projecten gekenmerkt door een hoge mate van precisie. Het vouwen van metaal wordt ingezet bij producten waarbij design een belangrijke rol speelt, bijvoorbeeld in de volgende marktsegmenten:

Constructiebouw
Machinebouw
Gevel industrie
Interieurbouw
Kassenbouw

Vraag een offerte aan

Standaard offertes binnen 24 uur
Advies op maat voor uw situatie
De beste prijs-kwaliteitverhouding
Offerte aanvragen

Wat houdt vouwen in?

Het omvormen van plaatwerk vereist precisie en is bijna niet volledig geautomatiseerd te doen. Dumaco heeft voor deze techniek de nieuwste productietechnologie in huis in de vorm van een Codatto vouwmachine. Deze machine is uniek in Nederland en heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van het traditionele kanten. Met de machine kunnen meerdere radiuszettingen in één keer worden gedaan, daar de machine beschikt over een automatisch gereedschapswisselsysteem.

Het vouwen van plaatwerk is een verrijking voor u als klant. De vouwmachine biedt meer mogelijkheden qua ontwerp en garandeert een constante kwaliteit.

Download whitepaper

Voordelen

Ontwerptekening kan aangepast worden aan mogelijkheden van machine waardoor verdere nabewerkingen overbodig wordt, wat kosten bespaart

Mogelijkheid om verschillende radiuszettingen met één opspanning te maken

Automatische gereedschapswisseling in machines, geen manueel werk meer nodig

Constantere kwaliteit

Complexere bewerkingen mogelijk

Geen scherpe kanten

Machines

Dumaco beschikt over meerdere vouwbanken, waaronder een 13-assige Codatto vouwmachine. Ten opzichte van een traditionele kantbank kan deze machine technisch complexere producten realiseren.

 

Vouwbank vs. Codatto 13-assig

De 13-assige Codatto heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele kantbanken:

  • Meerdere vouwbewerkingen in één handeling mogelijk
  • Geen handmatige gereedschapswissel nodig
  • Maatvaster product met hogere kwaliteit als gevolg

De machine kan kan lengten van 3000 mm in staal, rvs en aluminium bewerken. De maximale dikte voor staal en aluminium is 3 mm en voor rvs 2 mm.