Metaalbewerking automotive

tesla

Vorig jaar verraste Elon Musk de autowereld met het nieuws dat Tesla een elektrische vrachtwagen maakt die ook nog eens autonoom in colonnes kan rijden. Zonder bestuurder dus! Hij deed er daarna nog een schepje bovenop door te tweeten dat de trucks een Mad Max Mode krijgen waarmee de vrachtwagens agressief van baan kunnen wisselen. Deze onthulling is een extreem voorbeeld van de innovaties en technologische ontwikkelingen in automotive. Ook in ons werk levert dit nieuwe uitdagingen op.

Aanzienlijke volumegroei in automotive

Automotive is één van de markten waarin wij actief zijn. Door de hoge economische groei, in combinatie met de groei in de e-commerce en bouwsector, zien wij het aantal opdrachten en klanten in deze branche sterk groeien. Vooral wegtransporteurs doen het goed. En het transport over de Nederlandse wegen is voor 80% uitgevoerd door Nederlandse wegtransporteurs.

Ontwikkelingen in automotive

Binnen de automotive zijn duurzaamheid en innovatie belangrijke pijlers. Wegtransporteurs worden gestimuleerd door het Europese programma Lean & Green om in vijf jaar tijd de CO2-uitstoot te verlagen. Hiermee kan een Lean & Green Award verkregen worden, wat heel goed is voor het imago. Daarnaast zorgt het reduceren van brandstofgebruik en slimmer rijden voor hoge winsten.

Bedrijven binnen de branche spelen hierop in door te innoveren:

  • Zelfrijdende vrachtwagens ontwerpen;
  • Elektrisch rijden;
  • Circulariteit;
  • Robotisering van magazijnen.

 

Bijdrage aan duurzaamheid automotive Dumaco

Hoe draagt Dumaco hier aan bij? Door het optimaliseren van materiaalgebruik en constructie zijn wij niet alleen in staat om grondstof- en energieverbruik terug te brengen maar maken wij tegelijkertijd technische innovatie mogelijk op het gebied van engineering. Wij realiseren complete constructies, frames, halffabricaten of kleine onderdelen om vervoersmiddelen te beschermen. Naast grote toepassingen verzorgen wij ook de nabewerking hiervan. Onze kant, frees of tapmachines zorgen ervoor dat de meest complexe contouren nauwkeurig in het plaatwerk worden verwerkt.

Ketenintegratie

Onze opdrachtgevers vinden een snelle levering heel belangrijk. Dumaco levert de juiste kwaliteit tegen lage kosten. Wij hebben grote partijen staal, RVS en aluminium op voorraad waardoor we snelle levertijden garanderen. Onze machines draaien 24/7 en worden voortdurend doorontwikkeld om verbeteringen te realiseren in nauwkeurigheid en productiesnelheid.

Daarnaast is ketenintegratie een essentieel onderdeel voor onze klanten. Door ons uitgebreide machinepark en de landelijke verspreiding van onze filialen zijn wij een one-stop-shop voor onze klanten. Hierdoor zijn we in staat een compleet productieproces aan te bieden waardoor er minder toeleveranciers nodig zijn in de keten. Een kortere keten levert productievoordelen op, meer efficiency en lagere kosten. De Dumaco groep levert zelfs vergaande dienstverlening zoals assemblage en co-engineering. Dit houdt in dat de leveringsbetrouwbaarheid, snelheid en kwaliteit door Dumaco zelf gewaarborgd wordt.

 

Van ontwerp naar ontwikkeling

 

Beschikt u al over een ontwerp of wilt u hierbij ondersteuning? Dat kan! Een van onze specialiteiten is co-engineering. Onze betrokken specialisten hebben kennis van zaken en adviseren en helpen u het juiste ontwerp aan te leveren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?  Neem contact met ons op.

Kom in contact